ΑρχικήsecurityΈξυπνες τηλεοράσεις: Το FBI προειδοποιεί για ζητήματα ασφαλείας

Έξυπνες τηλεοράσεις: Το FBI προειδοποιεί για ζητήματα ασφαλείας

Έξυπνες τηλεοράσειςΣκέφτεστε να αγοράσετε μια «έξυπνη» τηλεόραση; Το FBI θέλει να μάθετε κάποια πράγματα. Οι έξυπνες τηλεοράσεις είναι σαν τις κανονικές τηλεοράσεις, με τη διαφορά ότι συνδέονται στο διαδίκτυο. Πολλοί άνθρωποι θέλουν μια τέτοια τηλεόραση για να μπορούν να παρακολουθήσουν αγαπημένα τους προγράμματα στο Netflix, το Hulu και άλλες δημοφιλείς streaming υπηρεσίες. Αλλά, η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, εγκυμονεί κινδύνους. Οι έξυπνες τηλεοράσεις είναι ευάλωτες σε ευπάθειες και hackers. Στο μεταξύ οι περισσότερες έξυπνες τηλεοράσεις έχουν κάμερα και μικρόφωνο, δηλαδή άλλες δύο πιθανές εισόδους για τους hackers. Το αρνητικό στοιχείο είναι ότι οι κατασκευαστές δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία στην ασφάλεια.

Γι’ αυτό το λόγο το FBI αποφάσισε να δημοσιεύσει μια προειδοποίηση στο site του για να ενημερώσει τους χρήστες για τους κινδύνους που συνοδεύουν τις έξυπνες τηλεοράσεις.

“Πέραν από το κίνδυνο να σας ακούει και να σας παρακολουθεί ο κατασκευαστής της τηλεόρασης και οι προγραμματιστές εφαρμογών, αυτή η τηλεόραση μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πύλη εισόδου για τους hackers στο σπίτι σας”, έγραψε το FBI.

Το FBI λέει ότι οι hackers μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευάλωτη έξυπνη τηλεόραση και, στην χειρότερη περίπτωση, να πάρουν τον έλεγχο της κάμερας και του μικροφώνου για να παρακολουθήσουν και να ακούσουν τους χρήστες.

Οι επιθέσεις σε έξυπνες τηλεοράσεις είναι σπάνιες, αλλά όχι απίθανες. Κάθε έξυπνη τηλεόραση έρχεται με το λογισμικό του κατασκευαστή, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες «βρίσκονται στο έλεος» του συχνά αναξιόπιστου patcing σχεδίου της εταιρείας. Επομένως, κάποιες συσκευές είναι πιο ευάλωτες από άλλες.

Η μεγαλύτερη ανησυχία σχετικά με τις έξυπνες τηλεοράσεις είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων και η παρακολούθηση των χρηστών.

Η εφημερίδα Washington Post είχε δημοσιεύσει πριν καιρό, ότι πολλοί κατασκευαστές έξυπνων τηλεοράσεων, όπως η Samsung και η LG, συλλέγουν έναν τεράστιο αριθμό πληροφοριών σχετικά με τα προγράμματα που παρακολουθούν οι χρήστες και τις προωθούν σε διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες μπορούν έτσι να εμφανίσουν στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες.

Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία Vizio έλαβε ένα πρόστιμο ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού κατηγορήθηκε για την κρυφή συλλογή δεδομένων των πελατών.

Το FBI προτείνει στους χρήστες να κολλούν μια μαύρη ταινία πάνω στην κάμερα της τηλεόρασης, αν δεν την χρησιμοποιούν. Επίσης, τονίζει ότι οι έξυπνες τηλεοράσεις πρέπει να ενημερώνονται με τα τελευταία patches, προκειμένου να μένουν ασφαλείς. Τέλος, οι χρήστες πρέπει να διαβάζουν καλά την πολιτική απορρήτου, για να κατανοούν πλήρως τι μπορεί να κάνει η έξυπνη τηλεόρασή τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS