ΑρχικήsecurityStalkerware: Antivirus εταιρίες εναντίον εφαρμογών παρακολούθησης

Stalkerware: Antivirus εταιρίες εναντίον εφαρμογών παρακολούθησης

Μία ομάδα antivirus εταιριών όπως επίσης και κάποιες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Avira, Kaspersky και Electronic Frontier Foundation (EFF), ενώθηκαν για να καταπολεμήσουν κάποιες εφαρμογές παρακολούθησης (stalkerware) που ήταν εγκατεστημένες κρυφά σε πολλές συσκευές.

stalkerware

Αυτή η σύμπραξη ονομάστηκε Coalition Against Stalkerware (CAS) και έχει ως στόχος να καταπολεμήσει την ενδοοικογενειακή βία, την καταδίωξη και την παρενόχληση αντιμετωπίζοντας τη χρήση του stalkerware και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Συνολικά, 10 οργανισμοί συμμετέχουνσε αυτή την οργάνωση: Avira, EFF, G Data, Kaspersky, Malwarebytes, the National Network to End Domestic Violence, NortonLifeLock, Operation Safe Escape, Weisser Ring, και the Work with Perpetrators of Domestic Violence.

“Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι του κυβερνοχώρου και οι οργανώσεις υπεράσπισης να συνεργαστούν”, δήλωσε ο Vyacheslav Zakorzhevsky, επικεφαλής της έρευνας κατά του κακόβουλου λογισμικού στο Kaspersky.

stalkerware

“Η βιομηχανία ασφάλειας πληροφορικής συμβάλλει βελτιώνοντας την ανίχνευση του stalkerware και βελτιώνοντας την ενημέρωση των χρηστών σχετικά με αυτήν την απειλή για την ιδιωτική τους ζωή. Εν τω μεταξύ, οι οργανώσεις υπηρεσιών και υπεράσπισης εργάζονται άμεσα με τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, γνωρίζουν τα σημεία πόνου και τα αιτήματά τους και μπορούν να καθοδηγήσουν το έργο μας “, πρόσθεσε ο Zakorzhevsky.

Οι εφαρμογές Stalkerware χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους για να παρακολουθούν τους κοντινούς τους, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία stalking, παρενόχλησης και βίας.

Αυτό γίνεται συνήθως με τη λήψη εφαρμογών παρακολούθησης στα τηλέφωνα των θυμάτων χωρίς τη γνώση τους, προκειμένου να αποφεύγονται τα δεδομένα τοποθεσίας, οι τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα κειμένου, οι φωτογραφίες και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

stalkerware

Η EFF σημείωσε ότι υπήρχαν περισσότερες από 518.223 περιπτώσεις κατασκοπείας σε συσκευές χρηστών ή εντοπίστηκε προσπάθεια εγκατάστασης κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 – αύξηση κατά 373% την ίδια περίοδο το 2018.

Ο νεοσύστατος συνασπισμός είναι μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί αυτή η αυξανόμενη απειλή στο τοπίο του κυβερνοχώρου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS