ΑρχικήHow ToMac: Πώς να δείτε ποιο μοντέλο έχετε και πότε κυκλοφόρησε

Mac: Πώς να δείτε ποιο μοντέλο έχετε και πότε κυκλοφόρησε

Όταν χρειάζεστε υποστήριξη για το Mac σας – ή θέλετε να εγκαταστήσετε κάποιο είδος αναβάθμισης – συνήθως πρέπει να γνωρίζετε το ακριβές μοντέλο και το έτος του Mac που χρησιμοποιείτε. Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε τις πληροφορίες που θέλετε.

Mac

Αρχικά, κάντε κλικ στο μενού “Apple” στη γωνία της οθόνης και επιλέξτε “About This Mac”.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα δείχνει μια σύνοψη των προδιαγραφών του Mac σας. Αναζητήστε την πρώτη γραμμή κάτω από το όνομα και τον αριθμό της έκδοσης macOS. Θα εμφανίσει το όνομα του μοντέλου και το έτος κυκλοφορίας του Mac σας. Σε αυτό το παράδειγμα, το όνομα του μοντέλου είναι “MacBook Pro (13-ιντσών, M1, 2020).”

Τα ονόματα των μοντέρνων μοντέλων Mac αποτελούνται συνήθως και από άλλες πληροφορίες όπως η ώρα που κυκλοφόρησε. Έτσι, μπορεί να δείτε κάτι σαν “iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015)” ή “MacBook Air (13-inch, 2017)”.

Mac

(Εάν πρέπει να παρέχετε περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη λήψη βοήθειας από την υποστήριξη πελατών της Apple, οι εκπρόσωποι της Apple ενδέχεται επίσης να σας ζητήσουν τον σειριακό αριθμό του Μac σας, ο οποίος αναφέρεται επίσης σε αυτό το παράθυρο.)

Εάν θέλετε μια πιο λεπτομερή προβολή, κάντε κλικ στο κουμπί “System Information” ακριβώς κάτω από τη λίστα προδιαγραφών.

Mac

Στην ενότητα “Hardware” των πληροφοριών συστήματος, θα δείτε το όνομα του μοντέλου, το αναγνωριστικό αριθμό του μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του Mac. Το “αναγνωριστικό μοντέλου” που αναφέρεται εδώ είναι περισσότερο οικογενειακό όνομα για μια ομάδα παρόμοιων μοντέλων Μac που χρησιμοποιούνται για σκοπούς λογισμικού και είναι λιγότερο συγκεκριμένο από το “όνομα του μοντέλου”.

Όταν τελειώσετε, κλείστε το στοιχείο “System Information”. Όποτε χρειαστεί να το ελέγξετε ξανά, απλώς επισκεφτείτε το “About This Mac” στο μενού της Apple.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS