ΑρχικήyoutubeNASA: Αποκάλυψε τις προτεραιότητές της για την αποστολή «Artemis III»!

NASA: Αποκάλυψε τις προτεραιότητές της για την αποστολή «Artemis III»!

Η Nasa αποκάλυψε τις προτεραιότητές της για την αποστολή «Artemis III», κατά την οποία θα εκτοξευτούν η πρώτη γυναίκα και ο επόμενος άνδρας στη Σελήνη το 2024.

Η ομάδα του Artemis III Science Definition, η οποία αποτελείται από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και συμβούλους με πείρα στην σεληνιακή επιστήμη, άρχισε να συναντιέται τον Σεπτέμβριο για να καθορίσει επιτακτικούς και εφικτούς επιστημονικούς στόχους για όλες τις πτυχές της αποστολής «Artemis III», συμπεριλαμβανομένων της λήψης δειγμάτων, της πραγματοποίησης επιτόπιων ερευνών και της εφαρμογής πειραμάτων.

NASA-Artemis III

Η Σελήνη αναφέρεται συχνά ως ο ακρογωνιαίος λίθος του ηλιακού συστήματος και αυτές οι έρευνες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις θεμελιώδεις πλανητικές διεργασίες που λειτουργούν σε όλο το ηλιακό σύστημα και πέραν αυτού.

Ο Thomas Zurbuchen, Αναπληρωτής Διαχειριστής στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, δήλωσε σχετικά με την αποστολή τα ακόλουθα: «Η Σελήνη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες. Ακόμη και πριν προσγειωθεί το Artemis III, οι επιστημονικές και ερευνητικές ομάδες του Οργανισμού μας συνεργάζονται όπως ποτέ πριν για να διασφαλίσουν ότι αξιοποιούμε ο ένας τα δυνατά σημεία του άλλου.»

NASA αστροναύτες – αποστολή στη Σελήνη

Επιπλέον, η Kathy Lueders, Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της Διεύθυνσης Αποστολής Ανθρωπίνων Ερευνών και Επιχειρήσεων της NASA, ανέφερε τα εξής: «Η επιστήμη θα είναι αναπόσπαστο μέρος στις αποστολές του «Artemis» και ανυπομονούμε να σχεδιάσουμε αποστολές ανθρώπινης και επιστημονικής ανακάλυψης που βασίζονται στο προσεκτικό έργο αυτής της ομάδας. Το έργο που ήδη επιτελεί η NASA στην επιστήμη θα βοηθήσει στην προετοιμασία για την προσγείωση του Artemis III το 2024 και θα μεγιστοποιήσει την επιστημονική αξία του να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην σεληνιακή επιφάνεια για πρώτη φορά από το 1972.»

Όπως συνέβη και στην αποστολή του «Apollo», κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου ενός αστροναύτη στην σεληνιακή επιφάνεια θα σχεδιαστεί σχολαστικά.

Η Nasa επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει μια βάση του Artemis μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, που θα βρίσκεται στον Νότιο Πόλο της Σελήνης, καθώς και να πραγματοποιήσει πειράματα για να κατανοήσει την προέλευση του ήλιου και το αστρονομικό μας περιβάλλον. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την κατανόηση του ανθρώπου για το πώς σχηματίστηκε και εξελίχθηκε η Σελήνη, πώς αλληλεπιδρά με τον Ήλιο και πώς αναπτύχθηκαν το νερό και άλλοι πόροι σε αυτήν.

Artemis III-αποστολή-NASA

Η Renee Weber, συμπροέδρος της ομάδας κι επικεφαλής επιστήμονας στο Marshall Space Flight Center της NASA, που ηγήθηκε της προσπάθειας, δήλωσε τα εξής: «Η σκληρή δουλειά της ομάδας θα διασφαλίσει ότι θα είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της αποστολής Artemis III για να μας βοηθήσει να μάθουμε από τη Σελήνη ως πύλη προς το υπόλοιπο ηλιακό σύστημα.»

Τον Αύγουστο του 2020, οι επιστήμονες πρότειναν τη χρήση τεράστιων σωλήνων λάβας κάτω από την επιφάνεια του Άρη και της Σελήνης για βάσεις σε μελλοντικές αποστολές. Επιπλέον, το νερό κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης θεωρείται αρκετά ρηχό ώστε να μπορεί να προσεγγιστεί από τον άνθρωπο, καθώς βρέθηκε ότι οι μετεωρίτες χτυπάνε τη σεληνιακή ατμόσφαιρα με υδρατμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια πανδημία του COVID-19 επηρέασε ορισμένες επιχειρήσεις της NASA, αφού έκλεισαν 18 μεγάλες εγκαταστάσεις της, γεγονός που σήμαινε ότι η ανάπτυξη του πυραύλου Space Launch System και του διαστημικoύ σκάφους Orion έπρεπε είτε να καθυστερήσει είτε να ανασταλεί.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS