ΑρχικήsecurityΟ Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπέστη hacking επίθεση!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπέστη hacking επίθεση!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) που είναι υπεύθυνος για την έγκριση εμβολίων COVID-19, δήλωσε χθες ότι υπέστη hacking επίθεση. Σε μια ανακοίνωση δύο παραγράφων που δημοσιεύτηκε στο site του, ο οργανισμός αποκάλυψε το περιστατικό ασφαλείας, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν μπορούσε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, καθώς διεξάγεται επί του παρόντος έρευνα για την εξιχνίαση του συμβάντος.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται στη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων για δύο εμβόλια COVID-19 – ένα από την Moderna, και ένα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ της BioNTech και της Pfizer.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπέστη hacking επίθεση!

Όπως αναφέρει το ZDNet, ένας εκπρόσωπος του οργανισμού που ρωτήθηκε για την hacking επίθεση, αρνήθηκε να παραθέσει κάποιο σχόλιο. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν η επίθεση στόχευε στη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων ή αν ήταν μια επίθεση με οικονομικά κίνητρα όπως το ransomware.

Η είδηση της επίθεσης εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει «αντικείμενο εκμετάλλευσης», με στόχο την κερδοσκοπία, μεταξύ εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα της επίθεσης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπέστη hacking επίθεση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, πολλές εταιρείες που εργάζονται πάνω στην έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων για τον COVID-19 έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των χάκερς, και ιδιαίτερα των κρατικών χρηματοδοτούμενων ομάδων. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται οι ακόλουθες: Johnson & Johnson, Novavax, Genexine, Shin Poong Pharmaceutical, Celltrion, AstraZeneca, Moderna και Gilead, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και η εφημερίδα της Wall Street.

Επιπλέον, η Microsoft δήλωσε τον Νοέμβριο ότι εντόπισε τρεις κρατικές hacking ομάδες, οι οποίες στοχεύουν επτά εταιρείες που εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19. Οι κυριότερες από αυτές είναι η ρωσική APT ομάδα «Fancy Bear», η hacking συμμορία της Βόρειας Κορέας «Lazarus» και η «Cerium».

Μιλώντας στο Aspen Cyber Summit την προηγούμενη εβδομάδα, η Marene Allison, διευθύντρια ασφαλείας της Johnson & Johnson, δήλωσε ότι εταιρείες όπως ο εργοδότης της παρατηρούν κυβερνοεπιθέσεις, πίσω από τις οποίες βρίσκονται κρατικοί χάκερς, «κάθε λεπτό της μέρας».

Η IBM ανέφερε επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ότι χάκερς προσπάθησαν να παραβιάσουν εταιρείες που εργάζονται στην «ψυχρή αλυσίδα» μεταφοράς εμβολίων COVID-19.

Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε ότι θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το hack όταν μάθει περισσότερα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS