ΑρχικήsecurityHuntsville City Schools: Διακοπή μαθημάτων λόγω ransomware επίθεσης

Huntsville City Schools: Διακοπή μαθημάτων λόγω ransomware επίθεσης

Ransomware συμμορία επιτέθηκε στο σχολικό συγκρότημα Huntsville City Schools (HCS) στην Αλαμπάμα, αναγκάζοντάς το να κλείσει τα σχολεία για την υπόλοιπη εβδομάδα ή ίσως και για την επόμενη.

Huntsville City Schools

Το Huntsville City Schools είναι η έκτη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια στην Αλαμπάμα, με σχεδόν 24.000 μαθητές, 2.300 υπαλλήλους και τριάντα επτά σχολεία. Λόγω της πανδημίας COVID-19, τα μαθήματα γίνονται τόσο στο σχολείο όσο και διαδικτυακά.

Στις 30 Νοεμβρίου, μόλις οι μαθητές επέστρεψαν από τις διακοπές των Ευχαριστιών, δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους λόγω μιας διαδικτυακής επίθεσης που προκάλεσε προβλήματα στα συστήματα.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ransomware σε συσκευές που είχαν δοθεί σε μαθητές και προσωπικό, το HCS ζήτησε από όλους να τις απενεργοποιήσουν και να μην τις ανοίξουν μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Οι μαθητές, οι οικογένειες και το προσωπικό των σχολείων θα πρέπει να κλείσουν τις συσκευές που τους έχουν δοθεί και να διασφαλίσουν ότι οι συσκευές θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας μέχρι να υπάρξει νέα ενημέρωση. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποφεύγουν την είσοδο σε πλατφόρμες HCS τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι“, δήλωσε το Huntsville City Schools σε ένα μήνυμα προς τους γονείς.

Λίγο αργότερα, το σχολικό συγκρότημα επιβεβαίωσε ότι οι διακοπές των συστημάτων οφείλονταν σε μια ransomware επίθεση και έτσι αναγκάστηκε να κλείσει τα σχολεία για την υπόλοιπη εβδομάδα ή και για την επόμενη.

ransomware

Οι οικογένειες έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και καχύποπτες με emails που μπορεί να λάβουν από το Huntsville City Schools (ειδικά αν ζητούν δεδομένα μαθητών και άλλα ευαίσθητα δεδομένα), καθώς μπορεί να είναι phishing μηνύματα από τους hackers που πραγματοποίησαν τη ransomware επίθεση.

Οι οικογένειες δεν θα λάβουν κανένα μήνυμα που να ζητά το όνομα ή τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή. Το HCS προτρέπει τους γονείς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν μοιράζονται προσωπικά στοιχεία με οποιονδήποτε. Αποφύγετε το άνοιγμα emails και μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους από άγνωστους αποστολείς“, προειδοποίησε το Huntsville City Schools.

Τον τελευταίο χρόνο, όλο και περισσότερες ransomware συμμορίες κλέβουν δεδομένα προτού κρυπτογραφήσουν τα συστήματα του θύματος. Γι’ αυτό το λόγο, ορισμένοι γονείς εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το εάν οι πληροφορίες των παιδιών τους είχαν παραβιαστεί.

Πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σχετικά με αυτήν τη διαδικασία και πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς ποιες πληροφορίες παραβιάστηκαν στους διακομιστές σας και πώς έγινε αυτό“, ανέφερε ένας γονέας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποια ransomware συμμορία βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS