ΑρχικήyoutubeDonald Trump: Απονείμει χάρη στον Lil Wayne, στον Julian Assange όχι!

Donald Trump: Απονείμει χάρη στον Lil Wayne, στον Julian Assange όχι!

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα απονείμει σήμερα χάρη στον ράπερ Lil Wayne σε ένα τελευταίο κύμα απονομής χάριτος που περιλαμβάνει πάνω από 100 ονόματα.

Ο Lil Wayne παραδέχτηκε τον προηγούμενο μήνα την ενοχή του για οπλοκατοχή και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια. Ο τραγουδιστής / τραγουδοποιός / παραγωγός, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Wayne Michael Carter Jr., βρέθηκε να φέρει ένα επιχρυσωμένο πιστόλι στις αποσκευές του σε μια ιδιωτική πτήση προς τη Νότια Φλόριντα. Η ακρόαση καταδίκης του Wayne είχε προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου.

Donald Trump: Απονείμει χάρη στον Lil Wayne, στον Julian Assange όχι!
Donald Trump: Απονείμει χάρη στον Lil Wayne, στον Julian Assange όχι!

Ο ράπερ φάνηκε να υποστηρίζει τον Trump κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας, όταν ανάρτησε μια φωτογραφία του μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο, στηρίζοντας το πρόγραμμα μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης του Trump και το οικονομικό σχέδιο για τους Αφροαμερικανούς.

Ο Trump αναμένεται να απονείμει περισσότερες από 100 χάρες και μεταβολές ποινών κατά την τελευταία μέρα του στο αξίωμα του Προέδρου. Δύο πηγές ανέφεραν στο Reuters πως ο Trump φαίνεται ότι τελικά δεν θα απονείμει χάρη στον εαυτό του ή σε μέλη της οικογένειάς του.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν μια έκθεση των New York Times ότι ο κατάλογος με τις χάρες αναμένεται να περιλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο της Συνέλευσης της Νέας Υόρκης, Sheldon Silver, ο οποίος καταδικάστηκε για διαφθορά το 2015. Η λίστα του Τραμπ ωστόσο δεν αναμένεται να περιλαμβάνει τον Rudi Giuliani, πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης και δικηγόρο του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, που υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των ισχυρισμών του περί νοθείας στις εκλογές.

Donald Trump: Απονείμει χάρη στον Lil Wayne, στον Julian Assange όχι!

Επίσης ούτε ο Steve Bannon αναμένεται να λάβει χάρη. Ο Bannon βοήθησε τον Trump να κερδίσει τις εκλογές το 2016 και ήταν ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου. Ο 66χρονος έχει δηλώσει ωστόσο, αθώος για κατηγορίες που τον θέλουν να έχει εξαπατήσει τους δωρητές στο “We Build the Wall”, μια διαδικτυακή εκστρατεία που συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια.

Στην λίστα όσων δεν θα λάβουν χάρη περιλαμβάνεται και το όνομα του Julian Assange, ιδρυτή της Wikileaks. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε το 2019 από τη Βρετανία να εκδώσει τον Assange στις ΗΠΑ, ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για συνωμοσία και παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας. Υπενθυμίζεται ότι Βρετανίδα δικαστής αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες ότι ο Assange δεν θα πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ, επικαλούμενη προβλήματα ψυχικής υγείας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS