ΑρχικήinetΟ γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, νίκησε τον COVID-19 λίγο πριν κλείσει τα...

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, νίκησε τον COVID-19 λίγο πριν κλείσει τα 117

Μια Γαλλίδα καλόγρια που είναι το γηραιότερο άτομο της Ευρώπης ανάρρωσε από τον COVID-19, λίγες μέρες πριν από τα 117α γενέθλια της.

Η Lucile Randon, η οποία έλαβε το όνομα αδελφή Andre το 1944, διαγνώστηκε θετική στον ιό του COVID-19 στις 16 Ιανουαρίου, αλλά δεν εμφάνισε συμπτώματα. Είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι “δεν συνειδητοποίησε ότι είχε τον ιό”.

Απομονώθηκε χωριστά από άλλους διαμένοντες στον οίκο ευγηρίας που μένει στο Τουλόν της νότιας Γαλλίας, αλλά τώρα θεωρείται ότι έχει αναρρώσει πλήρως.

COVID-19

Η αδελφή Andre, που είναι τυφλή και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, ανυπομονεί να γιορτάσει τα γενέθλια της την Πέμπτη – αν και πρόκειται να γιορτάσει με μια μικρότερη ομάδα φίλων από το συνηθισμένο.

«Ήταν πολύ τυχερή», δήλωσε ο David Tavella, εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας Sainte Catherine Labouré.

Ο Tavella είπε στην εφημερίδα Var Matin: «Δεν με ρώτησε για την υγεία της, αλλά για τις συνήθειές της. Για παράδειγμα, ήθελε να μάθει αν θα άλλαζε το πρόγραμμα του φαγητού ή του ύπνου. Δεν έδειξε φόβο για την ασθένεια. Από την άλλη πλευρά, ανησυχούσε πολύ για τους άλλους διαμένοντες του οίκου.”

Η αδερφή Andre γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1904. Εκτός από το γηραιότερο άτομο της Ευρώπης, είναι επίσης το δεύτερο γηραιότερο άτομο στον κόσμο, σύμφωνα με τον κατάλογο κατάταξης της οργάνωσης Gerontology Research Group (GRG). Ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γιαπωνέζα Kane Tanaka, που έκλεισε τα 118 στις 2 Ιανουαρίου.

Όταν ρωτήθηκε από τον Γάλλο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BFM εάν φοβόταν ότι έχει τον ιό του COVID-19, η αδελφή Andre είπε: «Όχι, δεν φοβόμουν, γιατί δεν φοβόμουν να πεθάνω.»

«Είμαι χαρούμενη που είμαι μαζί σας, αλλά θα ήθελα να είμαι κάπου αλλού – θα ήθελα να συναντήσω τον μεγάλο μου αδερφό, τον παππού μου και τη γιαγιά μου.»

Ο COVID-19 συνεχίζει την επέλεση του σε όλες τις χώρες τις κόσμου, με τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να προσπαθούν να σταματήσουν την πανδημία μέσω των εμβολίων που έχουν κυκλοφορήσει από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS