ΑρχικήinetΔορυφορικό internet Starlink: Η SpaceX επιτρέπει τις προπαραγγελίες!

Δορυφορικό internet Starlink: Η SpaceX επιτρέπει τις προπαραγγελίες!

Το Starlink της SpaceX κάνει ένα ακόμη μικρό βήμα προς την επέκταση της δημόσιας beta, αφήνοντας τους νέους πελάτες να προπαραγγείλουν την υπηρεσία του δορυφορικού internet. Ενώ στο παρελθόν θα μπορούσατε να δηλώσετε μόνο το ενδιαφέρον σας κάνοντας απλά εγγραφή στην υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου, τώρα μπορείτε να προπαραγγείλετε την υπηρεσία δίνοντας ως προκαταβολή το ποσό των $99. Στη συνέχεια, θα λάβετε μια ημερομηνία – είτε το 2021 είτε το 2022 – στην οποία αναμένεται να λάβετε την υπηρεσία σας με βάση την τοποθεσία σας, μαζί με τη δυνατότητα πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας.

Οι πρόσθετες χρεώσεις των 499 $ για το Starlink Kit περιλαμβάνουν ένα Wi-Fi router και ένα πιάτο, καθώς και διάφορες άλλες πρόσθετες χρεώσεις. Η δημοσιεύση αναφέρει ότι τα ποσά των προπαραγγελιών επιστρέφονται πλήρως μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι «η κατάθεση της προκαταβολής δεν εγγυάται ότι θα λάβετε την υπηρεσία».

Starlink SpaceX

Η δημόσια beta του Starlink λανσαρίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους για τα άτομα που μένουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερους από 10.000 πελάτες να χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με ένα αρχείο SpaceX FCC. Το ίδιο έγγραφο, το οποίο επιδιώκει τον χαρακτηρισμό της εταιρείας ως επιλέξιμου φορέα τηλεπικοινωνιών, αποκάλυψε επίσης ότι η SpaceX έχει περισσότερους από 1.000 δορυφόρους σε τροχιά. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου μικροσκοπικών δορυφόρων που μπορούν να μεταδίδουν ευρυζωνικό διαδίκτυο σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες, όπου η αξιοπρεπής ταχύτητα μπορεί να είναι δύσκολη λόγω της έλλειψης επίγειων υποδομών.

Δεδομένης της υψηλής εκτίμησης της Tesla της Musk ως δημόσια εταιρεία, μια κυμαινόμενη αγορά θα μπορούσε να δώσει στη δορυφορική εταιρεία τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει καλύτερα τις δραστηριότητές της. Αλλά πρώτα, το Starlink πρέπει να ολοκληρώσει το επίπονο έργο της συναρμολόγησης του “αστερισμού” του.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS