ΑρχικήinetΚίνα: Οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να κινηθούν εναντίον της Tesla

Κίνα: Οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να κινηθούν εναντίον της Tesla

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Elon Musk έχει εντείνει τις προσπάθειές του να κερδίσει την αγορά της Κίνας, που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Ωστόσο φαίνεται ότι τώρα οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας μπορεί να χαλάσουν τα σχέδια της Tesla.

tesla

Πέντε Κινεζικές ρυθμιστικές υπηρεσίες κάλεσαν την εταιρεία να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα των Model 3 της Σαγκάης. Ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούσαν για πολλά προβλήματα με τα αυτοκίνητα, όπως η «ανώμαλη επιτάχυνση» και η «υπερθέρμανση της μπαταρίας»

Η συνάντηση είναι ανησυχητική για την Tesla. Χάρη στον Musk, η εταιρεία κατάφερε να αποφύγει τους περιορισμούς που επιβάλλονται σε παγκόσμιους αντιπάλους του που προσπαθούν να κάνουν επιχειρήσεις στην Κίνα. Η εταιρεία άνοιξε ένα gigafactory αυτοκινήτων της το 2019 στη Σαγκάη και η χώρα αντιπροσωπεύει τώρα το ένα πέμπτο των εσόδων της.

Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες, η Tesla έχει επικριθεί έντονα στην Κίνα για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν τα αυτοκίνητά της.

Κίνα

«[Θα] σκεφτούμε βαθιά τις λειτουργικές αδυναμίες της εταιρείας και θα ενισχύσουμε διεξοδικά την αυτοεπιθεώρηση», δήλωσε η Tesla στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων Weibo, ως απάντηση στα σχόλια της SAMR.

«Θα τηρούμε αυστηρά τους κινεζικούς νόμους και κανονισμούς και θα σεβόμαστε πάντα τα δικαιώματα των καταναλωτών», δήλωσε ο κατασκευαστής αυτοκινήτων, προσθέτοντας ότι «θα συμβάλει καλύτερα στην υγιή ανάπτυξη της νέας αγοράς ενεργειακών οχημάτων της Κίνας».

Δεν είναι σαφές εάν οι ρυθμιστικές αρχές σκοπεύουν να τιμωρήσουν την Tesla ή να αλλάξουν οτιδήποτε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της στη χώρα. Ωστόσο, η διαμάχη είναι ένα σημάδι του πόσο σοβαρά παίρνει το Πεκίνο τις ρυθμίσεις, ακόμη και απέναντι σε εταιρείες που φαίνεται να ευνοεί.

«Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση για τον Musk», δήλωσε ο Dan Ives, αναλυτής τεχνολογίας της Wedbush Securities. Ο Διευθύνων Σύμβουλος «είχε δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις μέσα στη χώρα, αλλά πρέπει να παίξει σωστά στην Κίνα.»

Η Tesla βρίσκεται στην Κίνα ήδη από το 2013, αλλά τα τελευταία χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει μια πιο ισχυρή σχέση με την κινεζική κυβέρνηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS