ΑρχικήinetTesla: Το Model Y θα ξεκινήσει στο Gigafactory του Βερολίνου

Tesla: Το Model Y θα ξεκινήσει στο Gigafactory του Βερολίνου

Η Tesla έχει ενημερώσει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του Model Y στην Ευρώπη, υποδηλώνοντας ότι το Gigafactory στο Βερολίνο θα ξεκινήσει την παραγωγή του στα «μέσα του 2021».

Tesla Model Y

Το Tesla Model Y στην Ευρώπη

Σε ότι αφορά το Model Y, η Tesla ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για την κυκλοφορία του σε νέες αγορές.

Μέχρι πρότινος, η εταιρεία ξεκινούσε την παραγωγή ενός καινούργιου οχήματος στο εργοστάσιό της στο Fremont. Στη συνέχεια, ξεκινούσε τις παραδόσεις στη Βόρεια Αμερική και μόλις η παραγωγή είχε αυξηθεί στο εργοστάσιο, τότε συνέχιζε τις παραδόσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Ωστόσο, η Tesla σχεδιάζει να λανσάρει το ηλεκτρικό SUV, Mοdel Y μόνο στην Ευρώπη και την Ασία όταν επιτύχει τοπική παραγωγή.

Η Tesla ξεκίνησε ήδη την παραγωγή του Model Y στο Gigafactory στη Σανγκάη και τώρα το ηλεκτρικό SUV παραδίδεται και στην Κίνα.

Στη συνέχεια το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, αλλά για να φτάσει το νέο όχημα στη γηραιά ήπειρο, η Tesla πρέπει ξεκινήσει η παραγωγή του στο ολοκαίνουργιο Gigafactory της εταιρείας στο Βερολίνο.

Η Tesla έχει πλέον ενημερώσει τον διαδικτυακό διαμορφωτή Model Y στην Ευρώπη για να δείξει ένα ακριβέστερο χρονοδιάγραμμα παράδοσης για τα «μέσα ΤΟΥ 2021».

Ενημερώθηκε μόλις το “2021” και μπορεί να σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγής σε λίγους μήνες στο Gigafactory του Βερολίνου.

Το Model Y αναμένεται να διαθέτει αρκετές νέες τεχνολογίες.

Πρώτα απ ‘όλα, θα είναι εξοπλισμένο με τη νέα μπαταρία 4680 της Tesla, η οποία διαθέτει σχεδιασμό χωρίς tab που επιτρέπει έναν μεγαλύτερο παράγοντα μορφής μεταξύ άλλων βελτιώσεων.

Πρόκειται για μια νέα σχεδίαση δομικής μπαταρίας, όπου η συσκευασία χρησιμοποιείται ως δομικό μέρος του πλαισίου του οχήματος.

Τέλος, το νέο Model Y που παράγεται στο Gigafactory του Βερολίνου πρόκειται να κατασκευαστεί με πολύ λιγότερα ανταλλακτικά από το αντίστοιχό του στις ΗΠΑ.

Το μπροστινό και το πίσω κάτω μέρος του αμαξώματος θα φτιαχτούν από διαφορετικά κομμάτια, που κατασκευάζονται σε ένα «Giga Press» και συνδέονται μεταξύ τους με τη δομική μπαταρία.

Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να απλοποιήσουν σημαντικά την παραγωγή του ηλεκτρικού οχήματος, να μειώσουν το κόστος και να δημιουργήσουν ένα πιο αποτελεσματικό όχημα.

Πρόσφατα ο Διευθύνον Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, μοιράστηκε την πρόοδο που σημειώθηκε στο Gigafactory του Βερολίνου, το οποίο τώρα φαίνεται να είναι έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή του Model Y σε λίγους μήνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS