ΑρχικήyoutubeTesla: Καλείται να ανακαλέσει αυτοκίνητα λόγω προβληματικών οθονών

Tesla: Καλείται να ανακαλέσει αυτοκίνητα λόγω προβληματικών οθονών

H οθόνη αφής (touchscreen) σε ορισμένα αυτοκίνητα της Tesla φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών. Έτσι, η εταιρεία αναγκάζεται να ανακαλέσει τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια αρχή για την ασφάλεια των οδηγών (National Highway Traffic Safety Administration- NHTSA) ζητά από την Tesla να ανακαλέσει συνολικά 158.000 αυτοκίνητα. Πρόκειται για ορισμένα αυτοκίνητα Model S που κυκλοφόρησαν το 2012 έως 2018 και κάποια Model X που κυκλοφόρησαν το 2016 έως 2018. Ο οργανισμός υποστηρίζει ότι η απόσυρση των οχημάτων είναι απαραίτητη λόγω των προβληματικών οθονών αφής.

Tesla οθόνη

Το ζήτημα πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούνιο, όταν η NHTSA ξεκίνησε έρευνα μετά από καταγγελίες σχετικά με προβλήματα στις οθόνες αφής στα αυτοκίνητα Tesla. Δεδομένου ότι το βίντεο της κάμερας οπισθοπορείας και άλλες σημαντικές πληροφορίες προβάλλονται σε αυτήν την οθόνη αφής, οποιαδήποτε δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια της οδήγησης, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους οδηγούς, αφού θα μπορούσε να προκληθεί κάποια σύγκρουση.

Στις 13 Ιανουαρίου, η Tesla έλαβε μια επιστολή από τη NHTSA, η οποία εξηγεί ότι τα προβλήματα στην οθόνη προέρχονται από προβλήματα flash memory στο media control unit της Tesla (MCU). Ο οργανισμός αναγνωρίζει ότι η Tesla έχει εφαρμόσει “αρκετές over-the-air ενημερώσεις σε μια προσπάθεια μετριασμού ορισμένων προβλημάτων“, αλλά τονίζει ότι οι ενημερώσεις αυτές δεν είναι επαρκείς για την αντιμετώπιση των ζητημάτων και την ασφάλεια των ανθρώπων.

Η επιστολή αναφέρεται, επίσης, στην προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ Tesla και NHTSA για το ίδιο θέμα, όπου η Tesla είχε παραδεχτεί ότι όλες οι μονάδες MCU θα αντιμετωπίσουν σίγουρα προβλήματα κάποια μέρα.

Ο οργανισμός ζητά τώρα από την Tesla να προχωρήσει σε απόσυρση των οχημάτων με τις προβληματικές οθόνες αφής, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί.

Απ’ ότι φαίνεται, το Tesla Model 3 δεν αναφέρεται στην επιστολή, αν και ένα πιθανό πρόβλημα στην οθόνη του θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο. Σε αντίθεση με τα Model S και Model X, τα οποία έχουν μια δεύτερη οθόνη μπροστά από τον οδηγό, που συνεχίζει να εμφανίζει βασικές πληροφορίες ακόμη και αν η βασική οθόνη αφής χαλάσει, το Model 3 παρουσιάζει όλα τα δεδομένα σε μια μόνο οθόνη αφής.

Πηγή: Mashable

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS