ΑρχικήsecurityΤα ransomware ευθύνονται για τις μισές παραβιάσεις δεδομένων σε νοσοκομεία

Τα ransomware ευθύνονται για τις μισές παραβιάσεις δεδομένων σε νοσοκομεία

Σχεδόν οι μισές από τις παραβιάσεις δεδομένων που έγιναν σε νοσοκομεία και στον ευρύτερο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης οφείλονται σε επιθέσεις ransomware, αναφέρει μια νέα έρευνα.

Οι συμμορίες των ransomware προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο εκβιασμού στις επιθέσεις. Οι χάκερ εκτός από το ότι κρυπτογραφούν τα δίκτυα και απαιτούν εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin για την αποκατάστασή τους, κλέβουν και ευαίσθητες πληροφορίες και απειλούν να τις δημοσιεύσουν εάν δεν τους δώσουν τα λύτρα που ζητούν.

ransomware

Αυτή η τεχνική διπλού εκβιασμού προορίζεται ως επιπλέον μόχλευση για να αναγκάσει τα θύματα των επιθέσεων ransomware να πληρώσουν τα λύτρα αντί να αφιερώσουν χρόνο για να αποκαταστήσουν το ίδιο το δίκτυο. Για την υγειονομική περίθαλψη, η προοπτική διαρροής δεδομένων στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, καθώς μπορεί να περιλαμβάνει ευαίσθητα ιδιωτικά ιατρικά δεδομένα μαζί με άλλες μορφές αναγνωρίσιμων προσωπικών πληροφοριών των ασθενών.

Ορισμένοι οργανισμοί, επομένως, θα επιλέξουν να πληρώσουν τα λύτρα για να αποτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ως αποτέλεσμα, οι επιθέσεις ransomware είναι πλέον υπεύθυνες για το 46% των παραβιάσεων δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με την ανάλυση των ερευνητών κυβερνοασφάλειας του Tenable. Πάνω από το 35% όλων των παραβιάσεων συνδέονται με επιθέσεις ransomware, με αποτέλεσμα να έχουν συχνά τεράστιο οικονομικό κόστος.

Μία από τις βασικές μεθόδους για τις συμμορίες ransomware που αποκτούν πρόσβαση σε νοσοκομειακά δίκτυα είναι μέσω δύο ευπαθειών VPN που εντοπίζονται στον controller Citrix ADC, επηρεάζοντας τα Gateway hosts (CVE-2019-19781) και το Pulse Connect Secure (CVE-2019-11510).

Και οι δύο αυτές ευπάθειες είχαν λάβει τα απαραίτητα patches στις αρχές του 2020, αλλά παρόλα αυτά, μεγάλος αριθμός οργανώσεων δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει τις απαραίτητες ενημερώσεις.

Η εκμεταλλεύση των ευπαθειών επέτρεψε στις ομάδες ransomware να κερδίσουν ένα στήριγμα στα δίκτυα. Φυσικά, θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο τα δίκτυα δεν έχουν λάβει τις απαιτούμενες ενημερώσεις ασφαλείας.

Ο βασικός τρόπος για την προστασία των δικτύων από επιθέσεις ransomware είναι η εφαρμογή των patches που κυκλοφορούν, ιδίως εκείνων που έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση κρίσιμων τρωτών σημείων. Και αν στον οργανισμό σας υπάρχουν εφαρμογές που δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, οι ερευνητές συνιστούν την αντικατάσταση αυτού του λογισμικού με μια εναλλακτική λύση που εξακολουθεί να υποστηρίζεται.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS