ΑρχικήUpdatesΟ IE11 θα υποστηρίζεται σε Windows Server 2012 και Embedded 8

Ο IE11 θα υποστηρίζεται σε Windows Server 2012 και Embedded 8

Νωρίτερα, η Microsoft είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει ολόκληρη την παλιά έκδοση του Internet Explorer. Ο Internet Explorer 11 είναι η μόνη έκδοση του IE που έχει κυκλοφορήσει από τότε, μόνο τα Windows Server 2012 και Windows Embedded 8 Standard, αντιμετώπισαν πρόβλημα συμβατότητας με το IE11. Τρία χρόνια αργότερα, το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε.

IE11

Οι Windows Server 2012 & Embedded 8 υποστηρίζονται από τον Internet Explorer 11

Ο IE11 θα είναι διαθέσιμος στους πελάτες των Windows Server 2012 και Windows Embedded 8 Standard με τη μορφή κλασικής (ή desktop) IE εμπειρίας. Η εμπειρία Modern IE δεν θα υποστηρίζεται στον IE11 για Windows Server 2012 και Windows Embedded 8 Standard.

Το Windows Embedded 8 θα αποκτήσει συμβατότητα με τον IE11 ως μέρος μιας ξεχωριστής ενημερωμένης έκδοσης, όπως και το Windows Server 2012. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ενημερωμένης έκδοσης δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να έρθει σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη της ενημερωμένης έκδοσης από τον κατάλογο Microsoft Update ή απλώς μέσω του Windows Update. Αλλά η ενημέρωση του IE11 περιορίζεται στην εφαρμογή για desktop. Μετά την κυκλοφορία του IE11 για το Server 2012 και το Embedded 8, όλες οι παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer θα είναι πρακτικά παρωχημένες, χωρίς περισσότερες ενημερώσεις.

Παρόλο που κάποιοι μπορεί να έχουν μπερδευτεί για την τύχη του IE10 επειδή κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012. Λαμβάνοντας υπόψη την κανονική διάρκεια ζωής του Internet Explorer για Windows, θα πρέπει να ισχύει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2022. Η Microsoft βέβαια μας έχει ήδη δημιουργήσει αμφιβολίες για αυτό. Η πολιτική του 2016 ανέφερε:

“Από τις 12 Ιανουαρίου 2016, μόνο η πιο πρόσφατη έκδοση του Internet Explorer που διατίθεται για υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα θα λαμβάνει τεχνική υποστήριξη και ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας”.

Η Microsoft έχει διευκρινίσει ότι οι εκδόσεις IE10 και παλαιότερες δεν θα λάβουν ενημέρωση ή υποστήριξη μετά την επερχόμενη ενημέρωση του IE11. Η μετάβαση θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020. Πολλοί χρήστες ανυπομονούσαν για αυτήν την ενημέρωση, ενώ πολλοί άλλοι ήταν ικανοποιημένοι με τις παλαιότερες εκδόσεις. Τώρα είναι μια καλή στιγμή για όλους τους χρήστες των Windows να συνηθίσουν στην ιδέα του νέου IE11.

Από τεχνική άποψη, ο IE10 μπορεί να λειτουργήσει σε συστήματα Windows, αλλά δεδομένου ότι δεν θα υπάρχουν περισσότερες ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων ασφαλείας μετά την 14η Ιανουαρίου 2020, δεν θα είναι σωστό να τρέχετε τον IE10 σε οποιαδήποτε συσκευή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS