ΑρχικήsecurityΗ Nintendo αποκλείει hacking βίντεο του Game & Watch

Η Nintendo αποκλείει hacking βίντεο του Game & Watch

Δύο αξιώσεις για πνευματικά δικαιώματα εναντίον ενός YouTuber έχουν κατατεθεί από την Nintendo, για ένα βίντεο που παρουσιάζει hacking του Super Mario Bros για τη φορητή συσκευή Game & Watch.

Nintendo Game & Watch

Το Game & Watch κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο ως μέρος της επετειακής έκδοσης της Nintendo και διαθέτει τόσο το αρχικό παιχνίδι NES όσο και την ιαπωνική συνέχεια του, γνωστή στη Δύση ως Super Mario Bros: The Lost Levels.

Ένας YouTuber με το όνομα «Stacksmashing», έχει χακάρει τη συσκευή για να τρέξει και άλλα παιχνίδια, όπως το αυθεντικό Legend of Zelda, τα παιχνίδια Pokémon πρώτης γενιάς και το κλασικό shooter Doom.

Μάλιστα είχε δημοσιεύσει βίντεο στο κανάλι του που έδειχναν πώς το πέτυχε, αλλά όπως αποκάλυψε μέσω Twitter, δύο από τα βίντεό του αντιμετώπισαν αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων και δεν είναι πλέον διαθέσιμα για παρακολούθηση.

Το σύστημα Content ID του YouTube, που έχει σχεδιαστεί για τον προσδιορισμό υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα είναι συνήθως αυτόματο. Ωστόσο ο Stacksmashing σημείωσε σε ένα άλλο tweet, ότι αυτά τα βίντεο είχαν στοχευτεί χειροκίνητα από έναν εκπρόσωπο της Nintendo.

Nintendo

Όπως δήλωσε στο Gizmodo, ένα από τα βίντεο που κατέβηκαν, περιλαμβάνει μόνο πλάνα του Super Mario Bros, που είναι ενσωματωμένο στη συσκευή. Τέτοια πλάνα υπάρχουν σε πολλά άλλα βίντεο σχετικά με το Game & Watch.

Τα άλλα βίντεο περιλάμβαναν υλικό από την έκδοση NES του The Legend of Zelda.

Τρία βίντεο με ένα παραβιασμένο Game & Watch παραμένουν επί του παρόντος στο κανάλι του. Δεν είναι σαφές γιατί αυτά δεν έχουν επισημανθεί.

Το Gizmodo σημειώνει ότι οι αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων αναφέρονται συγκεκριμένα στη χρήση των βίντεο, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε άλλα βίντεο, και όχι στις οδηγίες που δίνει για το πώς να χακάρουν το Game & Watch.

Ο Stacksmashing ισχυρίζεται ότι η Nintendo δεν επικοινωνούσε μαζί του σχετικά με τα βίντεό του στο YouTube ή το περιεχόμενο πειρατείας που μοιράστηκε μέσω του Twitter πριν από την κατάργηση. Ο YouTuber έχει επεξεργαστεί και τα δύο βίντεο και τώρα υποβάλλει αναφορές με την ελπίδα ότι το YouTube θα τα επαναφέρει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS