ΑρχικήyoutubeSignal: τι είναι η δημοφιλής εφαρμογή και πόση ασφάλεια προσφέρει

Signal: τι είναι η δημοφιλής εφαρμογή και πόση ασφάλεια προσφέρει

Αν είστε από τους χρήστες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο, τότε το Signal είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες που θα σας εξοικειώσουν με τη δημοφιλή εφαρμογή.

Τι είναι το Signal;

Το Signal είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και φωνητικών συνομιλιών. Απευθύνεται τόσο σε συσκευές Android όσο και σε συσκευές iOS, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσω υπολογιστή. Όπως και σε άλλες εφαρμογές αυτού του είδους, οι χρήστες μπορούν να στείλουν μηνύματα, να πραγματοποιήσουν φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις. Ωστόσο το Signal επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στην ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών του.

Πόσο ασφαλής είναι η εφαρμογή Signal;

Η επικοινωνία σας μέσω του Signal είναι ολοκληρωτικά κρυπτογραφημένη, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο τα άτομα που ανταλλάσσουν μηνύματα μπορούν να δουν το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων. Ακόμα και η ίδια η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Η εφαρμογή μάλιστα ήταν η πρώτη που δημιούργησε το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν κι άλλες εταιρείες, όπως το WhatsApp και το Skype.

Τι άλλες δυνατότητες έχει το Signal;

Εκτός από το γεγονός ότι τα μηνύματά σας είναι κρυπτογραφημένα, υπάρχουν ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να επιλέγετε να εξαφανίζονται μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το Signal δεν συγκεντρώνει δεδομένα για τους χρήστες του. Οι μόνες πληροφορίες που δίνετε στην εφαρμογή είναι ο αριθμός τηλεφώνου σας και μάλιστα η εταιρεία εργάζεται για να βρει έναν τρόπο να δημιουργήσει κρυπτογραφημένους διακομιστές επαφών.

Ο βασικότερος λόγος που δεν συλλέγει δεδομένα είναι επειδή το Signal, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και όχι μια κερδοσκοπική εταιρεία. Δεν περιέχει διαφημίσεις, επομένως δεν υπάρχει κίνητρο για την παρακολούθηση των χρηστών. Αντ ‘αυτού, χρηματοδοτείται από επιχορηγήσεις και ιδιώτες επενδυτές.

Από που μπορείτε να το κατεβάσετε;

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store της Apple ή στο κατάστημα εφαρμογών Google Play. Είναι προς το παρόν πολύ εύκολο να το βρείτε, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των “Δωρεάν εφαρμογών”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS