ΑρχικήsecurityWhatsApp Group Chats: links ξαναεμφανίστηκαν στο Google Search

WhatsApp Group Chats: links ξαναεμφανίστηκαν στο Google Search

Links που σχετίζονται με ιδιωτικές συνομιλίες των WhatsApp Group Chats, έχουν εντοπιστεί και πάλι στο Google Search, με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε χρήστης να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές.

whatsapp google search

Πραγματοποιώντας μία απλή αναζήτηση στη Google, ένας χρήστης μπορεί να δει ιδιωτικές συνομιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των WhatsApp Groups.

O Rajshekhar Rajaharia, ένας ανεξάρτητος ερευνητής ασφαλείας, ανακάλυψε και μοιράστηκε ορισμένα screenshots, που δείχνουν προσκλήσεις ομαδικής συνομιλίας WhatsApp στο Google Search.

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, το WhatsApp είχε εμπλακεί πάλι σε μία παραβίαση ασφαλείας, όταν πάνω από 4.000 σύνδεσμοι που προσκαλούσαν άτομα να συμμετάσχουν σε ιδιωτικές ομάδες είχαν κυκλοφορήσει στη Google. Η ανακάλυψη αυτή, υποδήλωνε μια μαζική παραβίαση δεδομένων και επέτρεπε σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει σε αυτές τις ομάδες.

Η εκπρόσωπος του WhatsApp, Alison Bonny, δήλωσε: «Όπως όλο το περιεχόμενο που μοιράζεται σε δημόσια κανάλια με δυνατότητα αναζήτησης, οι σύνδεσμοι προσκλήσεων που δημοσιεύονται δημόσια στο Διαδίκτυο μπορούν να βρεθούν κι από άλλους χρήστες του WhatsApp».

«Οι σύνδεσμοι που οι χρήστες επιθυμούν να μοιραστούν ιδιωτικά με άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται δεν πρέπει να δημοσιεύονται σε έναν ιστότοπο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό», δήλωσε η Bonny στο The Verge νωρίτερα.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσης ότι το WhatsApp αλλάζει την πολιτική απορρήτου του και πρέπει να “συμφωνήσετε και να αποδεχτείτε” τους νέους όρους, εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μετά τις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ενημερωμένη πολιτική του WhatsApp, η εφαρμογή θα μπορεί να κοινοποιήσει τις πληροφορίες των χρηστών της στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Σκοπός της είναι να διευκολύνει και να υποστηρίξει αυτές τις εταιρείες καθώς επίσης και να βοηθήσει στην βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους χρήστες.

Φυσικά αυτή η νέα ενημέρωση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια των ιδιωτικών πληροφοριών, ειδικά όσον αφορά την κοινή χρήση δεδομένων με τη μητρική της εταιρεία Facebook, η οποία έχει επικριθεί πολλές φορές για ανάρμοστη χρήση των δεδομένων των χρηστών της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS