ΑρχικήinetΟ Elon Musk προτείνει την χρήση του Signal αντί του Facebook

Ο Elon Musk προτείνει την χρήση του Signal αντί του Facebook

Ο Elon Musk – ο οποίος είναι από χτες ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου – έκανε κάποια πολύ ενδιαφέροντα tweet την Πέμπτη τα οποία αφορούσαν το Facebook και τις τελευταίες ενημερώσεις της πολιτικής απορρήτου για την υποτιθέμενη ασφαλή κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp. Ο Musk αφού κατέκρινε το Facebook, συνέστησε στους χρήστες να επιλέξουν την εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal.

Signal Facebook

Το tweet στη συνέχεια έγινε retweet από τον CEO του Twitter Jack Dorsey. Λίγο αργότερα, το Signal έγραψε στο Twitter ότι εργάζεται για να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι χρήστες του συνεχώς αυξάνονται.

Signal Musk

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk κατέκρινε δημόσια το Facebook για θέματα απορρήτου. Το 2018, όχι μόνο είχε διαγράψει τη δική του προσωπική σελίδα στο Facebook, αλλά και των εταιρειών του Tesla και SpaceX. Η θέση του στη μακροχρόνια μάχη μεταξύ του Signal και του WhatsApp ωστόσο δεν είναι εκτός βάσης.

Και οι δύο εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων βρέθηκαν να έχουν σφάλματα ασφαλείας με την πάροδο των ετών που έχουν επιλυθεί. Για χρόνια, το WhatsApp συνέλλεγε δεδομέναν χρηστών και τα κοινοποιούσε προς χρήση στη μητρική εταιρεία του το Facebook. Η τελευταία αλλαγή πολιτικής της απλώς επεκτείνει αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Το Signal, από την άλλη πλευρά, έχει κάνει ιστορικές μάχες με οποιαδήποτε οντότητα ζητά τα δεδομένα σας και προσθέτει χαρακτηριστικά για να σας ανωνυμοποιήσει, όπου είναι δυνατόν.

Signal Musk Facebook

Τι είναι το Signal και πώς λειτουργεί

Το Signal είναι μια τυπική εφαρμογή την οποία εγκαθιστάτε με ένα απλό πάτημα και μπορείτε να την βρείτε στο Google Play Store και το Apple App Store. Λειτουργεί ακριβώς όπως μια συνηθισμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Η κύρια λειτουργία του Signal είναι ότι μπορεί να στείλει μηνύματα κειμένου, βίντεο, ήχου και εικόνας που προστατεύονται από κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end-to-end encryption), αφού επαληθεύσει τον τηλεφωνικό αριθμό σας και σας επιτρέπει να επαληθεύσετε και την ταυτότητα των άλλων χρηστών του Signal. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε φωνητικές και βίντεο κλήσεις με ένα άτομο ή με μια ομάδα.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS