ΑρχικήinetBitcoin: Ξεπέρασε τα 34.000 δολάρια-Σπάει τρίτο ρεκόρ σε λίγες εβδομάδες

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 34.000 δολάρια-Σπάει τρίτο ρεκόρ σε λίγες εβδομάδες

Bitcoin ρεκόρ
Bitcoin: Ξεπέρασε τα 34.000 δολάρια-Σπάει τρίτο ρεκόρ σε λίγες εβδομάδες

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο του cryptocurrency, κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ του και να ξεπεράσει για πρώτη φορά το όριο των 30.000 $, φτάνοντας μέχρι και τα 34.000 $. Όλοι θυμόμαστε ότι το 2020 ήταν μια περίεργη χρονιά ακόμα και για το Bitcoin, το οποίο αντιμετώπισε κάποια θέματα λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η απότομη αύξηση στην αξία του cryptocurrency; Οι υποθέσεις είναι πολλές. Ίσως οι επενδυτές να το βλέπουν ως έναν τρόπο να διατηρήσουν τα χρήματά τους ασφαλή κατά τη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής ύφεσης από το 2008. Όποιος και αν είναι ο λόγος, το αποτέλεσμα είναι ένα: το Bitcoin ξεκίνησε τη νέα χρονιά δυναμικά με την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών.

Πρόκειται για το τρίτο ρεκόρ που σπάει το Bitcoin σε διάστημα μόλις λίγων ημερών. Το πρώτο ρεκόρ καταγράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου όταν η αξία του έφτασε τα 20.000 $ για πρώτη φορά. Στις 2 Ιανουαρίου, το Bitcoin ξεπέρασε τα 30.000 $ ενώ χθες έφτασε μέχρι και τα 34.182,75 δολάρια, πριν υποχωρήσει στα 33.970 $ στις 3:05 μ.μ., στη Σιγκαπούρη.

Οι πρόσφατες νίκες του Bitcoin γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές, αν σκεφτούμε τι γινόταν περίπου ένα χρόνο πριν. Τον Μάρτιο του 2020, όταν ένα μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου ήρθε αντιμέτωπο με τον COVID-19 και την οικονομική αστάθεια που συνόδευσε τον ιό, η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 4.000 δολάρια.

Μέσα σε ένα χρόνο, το μεγαλύτερο cryptocurrency είχε πολλές ανόδους και πτώσεις. Τώρα, όμως, κατάφερε να φτάσει τα υψηλότερα όλων των εποχών. Αυτό δείχνει πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα όταν μιλάμε για cryptocurrencies.

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 34.000 δολάρια-Σπάει τρίτο ρεκόρ σε λίγες εβδομάδες

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει και τα 50.000 $ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με μια έκθεση του αναλυτή στρατηγικής του Bloomberg Intelligence Mike McGlone, το Bitcoin “προτιμάται όλο και περισσότερο στα παγκόσμια χαρτοφυλάκια επενδύσεων και οι κάτοχοι του δεν είναι πλέον μόνο οι tech geeks και οι κερδοσκόποι”.

Αναμένουμε να δούμε την πορεία του τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Bloomberg

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS