ΑρχικήsecurityΠαραβιάζουν οι κάμερες ασφαλείας τους νόμους για την ιδιωτικότητα;

Παραβιάζουν οι κάμερες ασφαλείας τους νόμους για την ιδιωτικότητα;

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιλέγει να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας στην οικία του, για την ασφάλειά της. Ωστόσο σύμφωνα με έναν ειδικό σε νομικά ζητήματα, αυτή η απόφαση μπορεί να παραβιάζει τους νόμους για την ιδιωτικότητα!

Κάμερες ασφαλείας

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων δήλωσε ότι έχει δει μεγάλη αύξηση στις καταγγελίες που δέχεται για οικιακά συστήματα παρακολούθησης, γνωστά ως CCTV.

Ο TJ McIntyre, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Sutherland, δήλωσε στο The Hard Shoulder ότι όποιος σκέφτεται να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του, θα πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά τι καταγράφουν.

Ο κ. McIntyre αναφέρει ότι μία κάμερα που καταγράφει ένα δημόσιο δρόμο ή τον κήπο των γειτόνων για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει νομικά προβλήματα στον ιδιοκτήτη της.

Δήλωσε ότι τα κουδούνια με κάμερες που καταγράφουν ανθρώπους που περπατούν σε δημόσιους δρόμους, ενδέχεται να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας γα την ιδιωτικότητα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής, δήλωσε επίσης ότι για να είναι κάποιος καλυμμένος όταν οι κάμερες ασφαλείας του καταγράφουν έναν δημόσιο χώρο, πρέπει να αποδείξει ότι έχει κάποιο λόγο. Για παράδειγμα ότι αντιμετωπίζει κάποια απειλή ή ότι προστατεύει κάτι πολύτιμο.

ιδιωτικότητα

Επιπλέον, ένα ακόμα ζήτημα που μπορεί να προκύψει για όσους διαθέτουν κάμερες ασφαλείας, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν όσα καταγράφονται από αυτές. Δεν μπορούν για παράδειγμα, να δημοσιεύσουν το υλικό αυτό στο διαδίκτυο, χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος.

Ο κ. McIntyre δήλωσε επίσης, ότι σε περίπτωση που κάποια οικιακή κάμερα καταγράψει αποδεικτικά στοιχεία για ένα έγκλημα, ο ιδιοκτήττης της μπορεί να τα μεταβιβάσει στις αρμόδιες αρχές, αλλά ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να τα δημοσιεύσει.

«Ακόμα κι αν καταγράψετε κάποιον έξω ακριβώς από την πόρτα σας, που ίσως βανδαλίζει το αυτοκίνητο κάποιου, θα έχετε απόλυτο δικαίωμα να το μεταβιβάσετε στις αρχές, αλλά δεν θα έχετε το δικαίωμα να το αναρτήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιδιώκοντας την αναγνώριση και την κατακραυγή του».

«Έχουμε δει πολλά παραδείγματα με παρόμοια περιστατικά που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τελικά η αναγνώριση του προσώπου ήταν λανθασμένη».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS