ΑρχικήsecurityΠόσο επηρεάζει τη διαδικτυακή ασφάλεια η εισβολή στο Καπιτώλιο;

Πόσο επηρεάζει τη διαδικτυακή ασφάλεια η εισβολή στο Καπιτώλιο;

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, η μεγαλύτερη είδηση που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο, είναι η εισβολή στο Καπιτώλιο. Εκατοντάδες υποστηρικτές του Donald Trump επιτέθηκαν στο κτίριο, ενώ ένας εξ αυτών εισέβαλε και στο ιδιωτικό γραφείο της προέδρου της Βουλής, Nancy Pelosi. Η κίνηση αυτή έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.

Καπιτώλιο διαδικτυακή ασφαλεια

Μετά την ειδοποίηση που έλαβαν οι πολιτικοί και το προσωπικό του Καπιτωλίου για εκκένωση του κτιρίου, ένας από τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν είχε μείνει ακόμα ενεργός και χωρίς ασφάλεια, ενώ τουλάχιστον ένας ακόμα κλάπηκε από το γραφείο του γερουσιαστή Jeff Merkley.

Η επίθεση στο Καπιτώλιο και η κλοπή υπολογιστών, θα μπορούσε να θεωρηθεί επικίνδυνη και για την διαδικτυακή ασφάλεια. Ωστόσο, οι περισσότεροι νομοθέτες δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό, εκτός εάν η δουλειά τους το απαιτεί, όπως για παράδειγμα εάν ανήκουν στο δικαστικό σώμα. Οι υπολογιστές που περιέχουν τα πιο ευαίσθητα δεδομένα, είναι ξεχωριστοί και χρησιμοποιούν διαφορετικό δίκτυο, ενώ βρίσκονται σε απομονωμένες εγκαταστάσεις (SCIF), στις απρόσιτες περιοχές του κτιρίου του Καπιτώλιο.

Όπως δήλωσε ο Mieke Eoyang, πρώην υπάλληλος της Επιτροπής Πληροφοριών: «Δεν υπάρχει ένδειξη ότι παραβιάστηκαν αυτά τα [διαβαθμισμένα συστήματα.]»

Παρόλες τις διαβεβαιώσεις ωστόσο, η εισβολή και η κλοπή ηλεκτρονικού υλικού θα δημιουργήσει σίγουρα σύγχυση στο Κογκρέσο, αφού θα χρειαστεί να ερευνηθεί τι έχει κλαπεί και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για τη διαδικτυακή ασφάλεια του δικτύου του Καπιτωλίου. Ο Kimber Dowsett, ο οποίος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τον τομέα της κυβερνητικής ασφάλειας, δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας πιθανής εισβολής στο κτίριο.

Φυσικά, ο κίνδυνος που μπορεί να διατρέχει το δίκτυο πληροφορικής του Καπιτωλίου δεν είναι τόσο σημαντική όσο η τρέχουσα εκστρατεία κατασκοπείας κατά των ομοσπονδιακών δικτύων των ΗΠΑ. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων του Καπιτωλίου εργάζεται από το σπίτι, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS