ΑρχικήsecurityAurora Cannabis: Hacker πουλά δεδομένα του παραγωγού κάνναβης

Aurora Cannabis: Hacker πουλά δεδομένα του παραγωγού κάνναβης

Ένας hacker πουλά δεδομένα που έχουν κλαπεί από την εταιρεία παραγωγής κάνναβης, Aurora Cannabis. Ο εγκληματίας παραβίασε τα συστήματά της την ημέρα των Χριστουγέννων και έκλεψε διάφορα αρχεία.

Aurora Cannabis

Η Aurora Cannabis είναι παραγωγός κάνναβης με έδρα τον Καναδά με πολλά ιατρικά και καταναλωτικά brands, συμπεριλαμβανομένων των MedRelease, CanniMed, Whistler Medical Marijuana Corp., San Rafael, Daily Special και Woodstock.

Η Marijuana Business Daily ανέφερε ότι πρώην και τρέχοντες υπάλληλοι έλαβαν ειδοποιήσεις από την Aurora Cannabis, οι οποίες ανέφεραν ότι η εταιρεία έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων, μετά από κυβερνοεπίθεση που έλαβε χώρα στις 25 Δεκεμβρίου 2020.

Οι ειδοποιήσεις για την παραβίαση δεδομένων αναφέρουν ποια δεδομένα έκλεψε ο hacker, με κάθε υπάλληλο να αναφέρει διαφορετικά παραβιασμένα στοιχεία.

Κάθε άτομο ανέφερε διαφορετικά δεδομένα που παραβιάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων πιστωτικής κάρτας, διευθύνσεων κατοικίας και τραπεζικών στοιχείων“, ανέφερε η Marijuana Business Daily.

Ο εγκληματίας πουλά τα κλεμμένα δεδομένα για ένα bitcoin

Φαίνεται πως ο hacker πίσω από την επίθεση στην Aurora Cannabis, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα κλεμμένα δεδομένα για να βγάλει χρήματα. Από χθες, άρχισε να πουλά τα δεδομένα σε ένα hacking forum. Η τιμή είναι ένα bitcoin, δηλαδή περίπου 38.000 $ με βάση την τωρινή του αξία. Στα posts που διαφημίζει τα κλεμμένα δεδομένα, ο hacker έχει προσθέσει και εικόνες έντεκα αρχείων που κλάπηκαν κατά την επίθεση στην εταιρεία παραγωγής κάνναβης.

κάνναβης

Στις εικόνες απεικονίζονται διαβατήρια, επιταγές, άδειες οδήγησης και επιχειρηματικά έγγραφα.

Ο hacker ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει δεδομένα μεγέθους 50 GB, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών στοιχείων πελατών και υπαλλήλων.

Ο εγκληματίας είπε στο Bleeping Computer ότι μετά την επίθεση επικοινώνησε με την Aurora Cannabis και ζήτησε χρήματα για να δώσει πίσω τα δεδομένα, ωστόσο δε βρήκε ανταπόκριση.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο hacker ισχυρίζεται ότι εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας. Μάλιστα, λέει ότι έχει στείλει emails στους υπαλλήλους για να τους ενημερώσει αλλά εκείνοι τον αγνοούν.

Η εταιρεία παραγωγής κάνναβης δεν έχει κάνει κάποιο άλλο επίσημο σχόλιο για το περιστατικό.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS