ΑρχικήsecurityΠρόστιμο 10 εκατ. $ στην Ticketmaster επειδή εισέβαλε σε συστήματα ανταγωνιστή

Πρόστιμο 10 εκατ. $ στην Ticketmaster επειδή εισέβαλε σε συστήματα ανταγωνιστή

Στην Ticketmaster, θυγατρική της Live Nation και κορυφαία εταιρεία διανομής και πώλησης εισιτηρίων, επιβλήθηκε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για παράνομη πρόσβαση στα συστήματα της ανταγωνίστριας εταιρείας CrowdSurge – χρησιμοποίησε τα credentials ενός από τους πρώην υπαλλήλους της εταιρείας.

Ticketmaster

“Οι υπάλληλοι της Ticketmaster επανειλημμένα – και παράνομα – είχαν πρόσβαση σε υπολογιστές μιας ανταγωνίστριας εταιρείας χωρίς να τους έχει δωθεί κάποια εξουσιοδότηση χρησιμοποιώντας κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης για τη συλλογή παράνομων επιχειρηματικών πληροφοριών“, δήλωσε ο αναπληρωτής δικηγόρος των ΗΠΑ DuCharme σε δελτίο τύπου.

Ο Stephen Mead, υπάλληλος της CrowdSurge πριν από την απόκτηση της εταιρείας από την SongKick και πριν προσληφθεί από την Live Nation το 2013, και ο Zeeshan Zaidi, πρώην επικεφαλής του τμήματος καλλιτεχνικών υπηρεσιών της Ticketmaster, είναι δύο από τους υπαλλήλους της TicketMaster που συμμετείχαν στο σχέδιο.

Ο Mead μοιράστηκε κάποιες ιδιωτικές πληροφορίες της CrowdSurge παρά την υπογραφή μιας συμφωνίας για την μη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας που αφορούσαν τις πωλήσεις των εισιτηρίων που γίνονταν μέσω της εταιρείας σε διάφορες εταιρείες.

Τα στελέχη της Ticketmaster τόνισαν ότι ο στόχος αυτής της επιχείρησης ήταν να “κλέψει” κάποιους πελάτες από την CrowdSurge.

Ο Mead παρείχε επίσης στον Zaidi και σε άλλα στελέχη της Ticketmaster εμπιστευτικά οικονομικά έγγραφα που διατηρούσε στην κατοχή του και αφορούσαν την περίοδο της απασχόλησης του με την CrowdSurge.

Την επόμενη χρονιά, τον Ιανουάριο του 2015, ο Mead προήχθη από την Ticketmaster σε Διευθυντή Σχέσεων Πελατών και έλαβε αύξηση μετά τη μεταφορά του στο τμήμα Artist Services.

“Επιπλέον, οι υπάλληλοι της Ticketmaster πραγματοποίησαν μια “διάσκεψη κορυφής” στην οποία χρησιμοποιήθηκαν οι κλεμμένοι κωδικοί πρόσβασης για πρόσβαση στους υπολογιστές της εταιρείας θύματος, σαν να ήταν μια κατάλληλη επιχειρηματική τακτική“, πρόσθεσε ο DuCharme.

“Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι κάθε εταιρεία που λαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες ενός ανταγωνιστή για εμπορικό πλεονέκτημα, χωρίς εξουσία ή άδεια, θα πρέπει να αναμένει ότι θα λογοδοτεί στο δικαστήριο.”

Ο Mead και ο Zaidi απολύθηκαν

Η εταιρεία παραδέχτηκε επίσης ότι είναι υπεύθυνη για τις ενέργειες των υπαλλήλων της σύμφωνα με τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Η Ticketmaster απέλυσε τόσο τον Zaidi όσο και τον Mead το 2017, μετά την αποκάλυψη των πράξεων”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της TicketMaster.

“Οι ενέργειές τους παραβίασαν τις εταιρικές μας πολιτικές και ήταν ασυμβίβαστες με τις αξίες μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που το ζήτημα έχει επιλυθεί τώρα.”

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS