ΑρχικήsecurityΔανία: Κατηγορεί Ρώσο πολίτη για μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Δανία: Κατηγορεί Ρώσο πολίτη για μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Σύμφωνα με εισαγγελείς της Δανίας, ένας Ρώσος πολίτης που ζει στη χώρα (Δανία), κατηγορείται για κατασκοπεία και μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών στη Ρωσία. Λέγεται ότι ο Ρώσος μετέφερε, μεταξύ άλλων, πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία στον τομέα της ενέργειας, σε μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Δανία
Δανία: Κατηγορεί Ρώσο για μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Οι εισαγγελείς δεν έχουν δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του υπόπτου, αλλά δήλωσαν ότι βρίσκεται υπό κράτηση (προφυλάκιση) από τις αρχές Ιουλίου.

Οι κατηγορίες για τον Ρώσο βασίζονται σε “μια σημαντική έρευνα” της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών της Δανίας (Danish Security and Intelligence Service), η οποία πρόσθεσε ότι το άτομο είχε λάβει χρήματα ως αντάλλαγμα για τη μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών.

Εάν τελικά κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως έξι έτη. Επιπλέον, οι εισαγγελείς μπορούν να διατάξουν την απέλαση του κατηγορουμένου από τη Δανία.

Η μόνη πληροφορία που έδωσε η ρωσική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη είναι ότι ο ύποπτος είναι άντρας. Μεταξύ άλλων, η πρεσβεία δήλωσε ότι θεωρεί τη σύλληψή του λάθος και ελπίζει στην αθώωσή του.

μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών
Δανία: Κατηγορεί Ρώσο για μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Περιμένουμε από τη δικαιοσύνη της Δανίας να ακολουθήσει μια αμερόληπτη προσέγγιση στην υπόθεση“, δήλωσε η Πρεσβεία. “Ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα απαλλάξει τον πολίτη μας από τις κατηγορίες και θα τον απελευθερώσει“.

Προς το παρόν, δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο τηλεοπτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας, TV2, δήλωσε ότι η δίκη θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Aalborg της βόρειας Δανίας.

Ρωσία
Δανία: Κατηγορεί Ρώσο για μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Το 2012, είχε ανακαλυφθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό. Ο Φινλανδός υπήκοος Timo Kivimaki που συνεργαζόταν με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ως ερευνητής, καταδικάστηκε, επίσης, για κατασκοπεία σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Φινλανδός μετέφερε πληροφορίες της Δανίας στη Ρωσία.

Πηγή: ABC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS