ΑρχικήHow ToMicrosoft Edge: Πώς να επεξεργαστείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Microsoft Edge: Πώς να επεξεργαστείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Εάν αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης στον Microsoft Edge, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη σύνδεση στα αγαπημένα σας sites. Ωστόσο, εάν πρέπει να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε έναν αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις” του Edge. Αυτά τα βήματα σχετίζονται με τον Chromium-based Edge browser, που κυκλοφόρησε η Microsoft το καλοκαίρι του 2020. Εάν δεν έχετε ενημερώσει τον υπολογιστή σας πρόσφατα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση των Windows και του Microsoft Edge, προτού προβείτε σε αυτή τη διαδικασία.

Microsoft Edge: Πώς να επεξεργαστείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Από προεπιλογή, ο Microsoft Edge σας ρωτά εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, όποτε αναγνωρίζει ένα πεδίο εισαγωγής κωδικού πρόσβασης σε κάποιο site. Για παράδειγμα, εάν συνδεθείτε στο Gmail για πρώτη φορά, ο Edge θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε το username και τον κωδικό πρόσβασής σας στην Google.

Στη συνέχεια, θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων, που θα σας ζητά να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες. Σε περίπτωση όμως που δεν συμβεί αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδιού ασφαλείας για να δείτε το αναδυόμενο παράθυρο. Το εικονίδιο κλειδιού ασφαλείας είναι ορατό στην δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων, λίγο πριν από το εικονίδιο σελιδοδεικτών.

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες στο προφίλ χρήστη Edge, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση”. Αν κάνετε κλικ στο κουμπί “Ποτέ”, η Microsoft δεν θα αποθηκεύσει τις πληροφορίες που θέτετε, ούτε θα σας ξανά ρωτήσει στο μέλλον εάν επιθυμείτε να το κάνει.

Επεξεργασία/Διαγραφή κωδικών πρόσβασης

Μπορείτε να αλλάξετε ή να διαγράψετε τυχόν αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από το μενού Microsoft Edge Settings. Στο παράθυρο του Edge browser, επιλέξτε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες, στην επάνω δεξιά γωνία. Από το μενού, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

Microsoft Edge: Πώς να επεξεργαστείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Όταν πηγαίνετε στο μενού “Ρυθμίσεις” του Edge, εμφανίζεται από προεπιλογή η καρτέλα “Προφίλ”. Εάν όχι, επιλέξτε την από το μενού στα αριστερά.

Microsoft Edge: Πώς να επεξεργαστείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Στην καρτέλα “Προφίλ”, κάντε κλικ στην επιλογή “Κωδικοί πρόσβασης” για να δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης για το τρέχον ενεργό προφίλ χρήστη σας.

Επεξεργασία αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης

Στο μενού “Κωδικοί πρόσβασης”, θα δείτε μια λίστα με τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τον τρόπο λειτουργίας της διαχείρισης κωδικών πρόσβασης της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αυτόματης σύνδεσης σε αποθηκευμένα sites.

Μια λίστα αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης θα αναφέρεται στην κατηγορία “Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης” στο μενού “Κωδικοί πρόσβασης”. Για να επεξεργαστείτε έναν αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε μια καταχώρηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Πληροφορίες”.

Στη συνέχεια, θα σας εμφανιστεί ένα πλαίσιο “Λεπτομέρειες κωδικού πρόσβασης”, όπου μπορείτε να αλλάξετε τις αποθηκευμένες διευθύνσεις URL, το username και τους κωδικούς πρόσβασης. Επεξεργαστείτε τις πληροφορίες και μετά επιλέξτε “Τέλος” για να αποθηκεύσετε την καταχώρηση.

Διαγραφή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης

Εάν θέλετε να διαγράψετε έναν αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης στον Microsoft Edge, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε μια αποθηκευμένη καταχώρηση στην κατηγορία “Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης”. Μετά, από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Διαγραφή”.

Ο λογαριασμός χρήστη θα καταργηθεί σε αυτό το σημείο. Αν το μετανιώσετε κα θέλετε να το επαναφέρετε γρήγορα, επιλέξτε το εικονίδιο “Αναίρεση” στο αναδυόμενο πλαίσιο προειδοποίησης στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου Edge.

Microsoft Edge: Πώς να επεξεργαστείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Ωστόσο, θα έχετε μόνο λίγο χρόνο για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, οπότε βεβαιωθείτε ότι θέλετε να διαγράψετε έναν λογαριασμό προτού συνεχίσετε.

Διαμόρφωση ρυθμίσεων κωδικού πρόσβασης Microsoft Edge

Από προεπιλογή, ο Microsoft Edge σας ζητά να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν την λειτουργία, επιλέξτε τη ρύθμιση δίπλα στην επιλογή “Προσφορά για αποθήκευση κωδικών πρόσβασης”.

Ενώ η λειτουργία θα απενεργοποιηθεί, μπορείτε ακόμα να επιλέξετε το εικονίδιο κλειδιού ασφαλείας στη γραμμή διευθύνσεων για να αποθηκεύσετε με μη αυτόματο τρόπο κωδικούς πρόσβασης στο μέλλον.

Εάν ο Microsoft Edge αναγνωρίσει ένα αποθηκευμένο site, θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του αποθηκευμένου κωδικού πρόσβασης για να σας συνδέσει αυτόματα. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, επιλέξτε τη ρύθμιση δίπλα στην επιλογή “Αυτόματη είσοδος”.

Επιπλέον, ο Edge αποκρύπτει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης που πληκτρολογείτε σε πεδία κωδικού πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, για να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης που πληκτρολογείτε είναι σωστός, ο Edge εμφανίζει ένα εικονίδιο έκφρασης ματιών δίπλα σε ένα πλαίσιο εισαγωγής κωδικού πρόσβασης.

Εάν θέλετε να αποκρύψετε το εικονίδιο της έκφρασης των ματιών σε φόρμες εισαγωγής κωδικού πρόσβασης για επιπλέον ασφάλεια, επιλέξτε τη ρύθμιση “Εμφάνιση του κουμπιού αποκάλυψης κωδικών πρόσβασης στα πεδία κωδικού πρόσβασης” για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε sites που έχετε προηγουμένως «αγνοήσει» στο κάτω μέρος του μενού “Κωδικοί πρόσβασης”. Πρόκειται για sites που, όταν ο Microsoft Edge σας ζήτησε να αποθηκεύσετε έναν κωδικό πρόσβασης, κάνατε προηγουμένως κλικ στην επιλογή “Ποτέ”.
Για να καταργήσετε αυτές τις καταχωρήσεις, μεταβείτε προς τα κάτω στην κατηγορία “Να μην αποθηκεύεται ποτέ” στο μενού “Κωδικοί πρόσβασης”. Δίπλα σε ένα από τα «αγνοημένα» sites, επιλέξτε το εικονίδιο “X”.

Έτσι, θα καταργηθεί η καταχώρηση από τη λίστα. Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε σε αυτό το site, ο Microsoft Edge θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης ως συνήθως, υποθέτοντας ότι έχετε ενεργοποιήσει τη ρύθμιση “Προσφορά για αποθήκευση κωδικών πρόσβασης”.

Πηγή: howtogeek.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS