ΑρχικήsecurityGmail down: μήπως η διακοπή λειτουργίας του οφείλεται σε hacking;

Gmail down: μήπως η διακοπή λειτουργίας του οφείλεται σε hacking;

Για πιθανή μαζική παραβίαση δεδομένων, έχουν προειδοποιηθεί εκατομμύρια χρήστες του Gmail σε όλο τον κόσμο, μετά τη χθεσινή διακοπή λειτουργείας της υπηρεσίας.

Google Gmail

Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της International Corporate Protection Group, Will Geddes, μιλώντας στο talkRADIO τη Δευτέρα, προειδοποίησε ότι το Gmail, είναι πιθανό να έπεσε θύμα hacking. Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Δευτέρα, οι υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, το Google Meet, το Hangouts, οι Χάρτες Google, τα Έγγραφα Google, το Google Drive και το Ημερολόγιο Google, βγήκαν εκτός σύνδεσης για περίπου 40 λεπτά, σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ο κ. Geddes δήλωσε ότι: «Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τα δεδομένα που θα μπορούσαν να κλαπούν.»

«Θα μπορούσαν να είναι πληροφορίες διακομιστών από λογαριασμούς Gmail, διαπιστευτήρια σύνδεσης και το περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.»

«Θα μπορούσε να είναι ένα hacking για να βγάλει εκτός λειτουργείας, ορισμένα τμήματα ή ομοσπονδιακούς οργανισμούς.»

«Θα μπορούσε να είναι μία προσπάθεια εξαγωγής πληροφοριών και η κράτησή τους για λύτρα

Gmail

Ο οικοδεσπότης του talkRADIO, Mike Graham, ρώτησε τον εμπειρογνώμονα αν πίστευε ότι μια διαδικτυακή επίθεση ήταν πίσω από τη μαζική διακοπή στις υπηρεσίες της Google τη Δευτέρα.

Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας απάντησε σε αυτό ότι: “Αυτό είναι πιθανό να συμβαίνει. Προς το παρόν αυτό που γνωρίζουμε είναι αρκετά περιορισμένο, εκτός από το ότι υπήρξαν σποραδικά παράπονα από ανθρώπους που κάλεσαν.”

Ο κ. Geddes δήλωσε επίσης, ότι πολλές υπηρεσίες και ομοσπονδιακοί οργανισμοί δέχονται κυβερνοεπιθέσεις κάθε χρόνο. Αν στην περίπτωση του Gmail, πρόκειται όντως για επίθεση, ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας πιστεύει ότι είναι πιθανό να πραγματοποιήθηκε από κρατικούς hackers.

Η Google εξέδωσε μια σύντομη δήλωση σχετικά με τη διακοπή λειτουργείας, λέγοντας ότι “γνώριζε το πρόβλημα”.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η “πλειοψηφία” των πελατών της δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες ιστού της, συμπεριλαμβανομένων των Εγγράφων Google, των Χαρτών Google, του Gmail και του YouTube.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο email τους κατά τη διάρκεια της διακοπής, αλλά δεν επιβεβαίωσε την αιτία του προβλήματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS