ΑρχικήsecurityΗ Microsoft διορθώνει το σφάλμα chkdsk των Windows 10

Η Microsoft διορθώνει το σφάλμα chkdsk των Windows 10

Η Microsoft έχει αναγνωρίσει ένα νέο ζήτημα που επηρεάζει τους πελάτες των Windows 10 που ενδέχεται να προκαλέσει αποτυχία της εκκίνησης σε συσκευές όπου το εργαλείο chkdsk έχει χρησιμοποιηθεί για την επιδιόρθωση λογικών σφαλμάτων file system.

Microsoft Windows 10 chkdsk

Το chkdsk είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των volumes μιας συσκευής Windows για λογικά και φυσικά σφάλματα του file system.

Παρόλο που η Microsoft δεν λέει ποιες εκδόσεις των Windows 10 επηρεάζονται από αυτό το νέο γνωστό ζήτημα, το σφάλμα αναγνωρίστηκε στις ειδικές σελίδες για τις ενημερώσεις KB4592438 και KB4586853 που εκδόθηκαν για τις εκδόσεις Windows 10 2004 και 20H2 τον Δεκέμβριο και τον Νοέμβριο, αντίστοιχα.

Αυτό το συνεχιζόμενο ζήτημα που επηρεάζει τους χρήστες των Windows 10 εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τους χρήστες του Planet3DNow και αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Günter Born.

“Ένας μικρός αριθμός συσκευών που έχουν εγκαταστήσει αυτήν την ενημέρωση ανέφεραν ότι κατά την εκτέλεση του chkdsk / f, το file system τους ενδέχεται να «σπάσει» και η συσκευή να μην κάνει εκκίνηση”, εξηγεί η Microsoft.

Το πρόβλημα έχει πλέον επιλυθεί σύμφωνα με τη Microsoft για όλες τις μη διαχειριζόμενες συσκευές, αν και μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να διορθωθεί αυτόματα το πρόβλημα σε όλες τις επηρεαζόμενες συσκευές.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία και να δώσετε προτεραιότητα στην ανάπτυξη της επιδιόρθωσης στη συσκευή σας, μπορείτε επίσης να επανεκκινήσετε τυχόν συσκευές που ενδέχεται να επηρεαστούν.

Μετριασμός σε συσκευές που δεν μπορούν να κάνουν εκκίνηση μετά την εκτέλεση του chkdsk

Η Microsoft έχει επίσης παράσχει μέτρα μετριασμού για πελάτες που έχουν ήδη προσπαθήσει να εκτελέσουν το chkdsk και έχουν καταστρέψει ακούσια το file system του υπολογιστή τους.

Για να επιδιορθωθεί η ικανότητα εκκίνησης των συσκευών τους, συνιστάται στους χρήστες να ακολουθήσουν την ακόλουθη διαδικασία:

  • Η συσκευή θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα στην Recovery Console μετά την αποτυχία εκκίνησης που θα γίνει μερικές φορές.
  • Επιλέξτε Advanced options.
  • Επιλέξτε Command Prompt από τη λίστα ενεργειών.
  • Μόλις ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε: chkdsk /f
  • Αφήστε το chkdsk να ολοκληρώσει τη σάρωση, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο. Μόλις ολοκληρωθεί, πληκτρολογήστε: exit
  • Η συσκευή πρέπει τώρα να ξεκινήσει όπως αναμενόταν. Εάν γίνει επανεκκίνηση στην Recovery Console, επιλέξτε Exit and continue to Windows 10.

Αφού ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, η συσκευή σας ενδέχεται να εκτελέσει αυτόματα το chkdsk κατά την επανεκκίνηση για να διορθώσει τυχόν σφάλματα.

Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ο υπολογιστής θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου όπως αναμενόταν.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS