ΑρχικήUpdatesWindows 10: Το εργαλείο TaskbarGroups ομαδοποιεί τα shortcuts

Windows 10: Το εργαλείο TaskbarGroups ομαδοποιεί τα shortcuts

Ένα νέο βοηθητικό πρόγραμμα Windows 10 που ονομάζεται TaskbarGroups σάς επιτρέπει να ομαδοποιείτε shortcuts στο taskbar, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν εύκολα χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Μόλις καρφιτσώσετε μια ομάδα στο taskbar, μπορείτε να κάνετε κλικ στην καρφιτσωμένη ομάδα για να ανοίξετε ένα μικρό overlay που περιέχει όλα τα ομαδοποιημένα προγράμματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο πρόγραμμα που θέλετε για να το ξεκινήσετε.

Το TaskbarGroups αναπτύχθηκε από τον Jack Schierbeck, ο οποίος κυκλοφόρησε τον πηγαίο κώδικα στο Github και μια εκτελέσιμη έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε εάν δεν θέλετε να κάνετε compile μόνοι σας το πρόγραμμα.

Κατά την εκκίνηση, το πρόγραμμα θα εμφανίσει όλες τις υπάρχουσες ομάδες της γραμμής εργασιών και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε νέες, όπως φαίνεται παρακάτω.

TaskbarGroups

Κατά την προσθήκη μιας νέας ομάδας, θα πρέπει να της δώσετε έναν τίτλο, ένα εικονίδιο που θα αντιπροσωπεύει την ομάδα στη γραμμή εργασιών των Windows 10 και να επιλέξετε τα διάφορα executables και shortcuts που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα.

Όταν η ομάδα αποθηκεύεται, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ πάνω της για να ανοίξετε το φάκελο Shortcuts. Στη συνέχεια, θα κάνετε δεξί κλικ στην επιθυμητή συντόμευση TaskbarGroups και θα την καρφιτσώσετε στον task manager, όπως φαίνεται παρακάτω.

TaskbarGroups

Τυχόν καρφιτσωμένες ομάδες γραμμής εργασιών θα εμφανίζονται στη γραμμή εργασιών χρησιμοποιώντας το εικονίδιο που επιλέξατε κατά τη δημιουργία του. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να ανοίξετε την ομάδα, όπως φαίνεται παρακάτω με την ομάδα εργαλείων της γραμμής εργασιών.

TaskbarGroups

Για να δοκιμάσετε αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να το κατεβάσετε από τη σελίδα του project στο Github. Εάν ανησυχείτε ότι ο κακόβουλος κώδικας είναι κρυμμένος στις προκατασκευασμένες εκδόσεις, μπορείτε πάντα να τον κάνετε compile χρησιμοποιώντας τον δωρεάν compiler Visual Studio της Microsoft.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS