ΑρχικήinetApple Silicon: οι υπολογιστές μπορεί να μην είναι πια οι ίδιοι

Apple Silicon: οι υπολογιστές μπορεί να μην είναι πια οι ίδιοι

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Apple, το τσιπ που τροφοδοτεί το iPad Pro θα μπορούσε να τροφοδοτήσει και τα Mac. Επιπλέον, όπως απέδειξε με μία εξομοίωση, ένας επεξεργαστής A12X 2 ετών, μπορεί να εκτελέσει κώδικα x86_64 γρηγορότερα από ότι το Surface Pro X της Microsoft μπορεί να τρέξει εγγενώς μια έκδοση Arm. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Apple

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν η Apple μπορεί να πετύχει τέτοια απόδοση από ένα παλιό τσιπ, τα τσιπ A14 που διαθέτουν οι Mac, τα οποία θα τροφοδοτούν επίσης τα iPhone επόμενης γενιάς, θα είναι γρήγορα.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει, σχετικά με το αν η Apple Silicon θα ανταπεξέλθει στην πρόκληση να αντικαταστήσει τα chip Intel Xeon μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Apple έχει αλλάξει το παιχνίδι στον τομέα των επεξεργαστών. Εκτός του ότι σταματάει τη συνεργασία της με την Intel, φαίνεται να απομακρύνεται και από τους υφιστάμενους κατασκευαστές επεξεργαστών Arm και θέλει να βασιστεί στις δικές της δυνάμεις.

Ωστόσο η αλλαγή από Intel Core σε Apple Silicon είναι τελείως διαφορετική από την περίπτωση του Xeon, του επεξεργαστή που τροφοδοτεί τα Mac Pro και iMac Pro.

Στην περίπτωση του Mac Pro, το βασικό σύστημα συνοδεύεται από επεξεργαστή Intel Xeon W, 3,5 GHz 8 πυρήνων. Ωστόσο η εναλλαγή του στο Intel Xeon W 28 πυρήνων, 2,5GHz, ανεβάζει την τιμή κατά 7.000$.

Εκτός από τους πυρήνες βέβαια, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία στον επεξεργαστή Xeon.

Σε σύγκριση με τα τσιπ Intel Core, το Xeon προσφέρει περισσότερη προσωρινή μνήμη L3, υποστήριξη για ECC RAM και είναι σχεδιασμένο να χειρίζονται βαριά φορτία σε καθημερινή βάση.

Με αυτά κατά νου, ο Tim Cook ανακοίνωσε ότι το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στο Apple Silicon είναι δύο χρόνια. Πιστεύει ότι μέχρι το 2022 θα είναι σε θέση να έχουν τσιπ που θα ξεπερνούν τα Xeon σε δυνατότητες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS