Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 04:48
Αρχική security Έκλεισε η πλατφόρμα GPay Ltd που πραγματοποιούσε απάτες

Έκλεισε η πλατφόρμα GPay Ltd που πραγματοποιούσε απάτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε το κλείσιμο και την εκκαθάριση της GPay, μιας πλατφόρμας κρυπτογράφησης που πραγματοποιούσε απάτες σε εμπόρους.

Στις 30 Ιουνίου, η υπηρεσία αφερεγγυότητας της βρετανικής κυβέρνησης δημοσίευσε μια ειδοποίηση που εξήγησε ότι η GPay Ltd, η οποία διαπραγματεύεται ως XtraderFX – παλαιότερα γνωστή ως Cryptopoint – έκλεισε μετά την “απώλεια” 1,5 εκατομμυρίων £ (1,8 εκατομμύρια δολάρια) κεφαλαίων επενδυτών.

Τουλάχιστον 108 πελάτες έχασαν μετρητά, ακόμη και όταν είχαν επιλέξει να ασφαλιστούν για να καλυφθούν για τυχόν μελλοντικές οικονομικές απώλειες. Όταν οι έμποροι προσπάθησαν να αποσύρουν τυχόν χρήματα από την πλατφόρμα, έπεσαν σε τοίχο, αντιμετωπίζοντας απαιτήσεις ταυτότητας και εγγράφων χρησιμότητας.

GPay

Το website του XtraderFX έχει πλέον κλείσει, αλλά οι cashed εκδόσεις του domain αποκαλύπτουν υποσχέσεις για μια εύκολη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης, καθώς και μια πλατφόρμα εξόρυξης.

Η πλατφόρμα υποσχόταν να παρέχει έναν τρόπο σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων να επενδύσουν, με την υποστήριξη έμπειρων εμπόρων και υπολογιστικών εργαλείων που θα διευκόλυναν την δουλειά τους.

Ωστόσο, οι απάτες σε κρυπτονομίσματα, οι ψεύτικες προσφορές αρχικών νομισμάτων (ICO) και οι απάτες εξόδου είναι ευρέως διαδεδομένες στην κοινότητα. Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να προσπαθούν να καταπολεμήσουν την απάτη, εκτός εάν ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης είναι εγγεγραμμένο σε κυβερνητική υπηρεσία όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), οι επενδυτές συχνά διαπραγματεύονται με δική τους ευθύνη.

Η GPay στόχευε άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού μέσω διαφημιστικών εκστρατειών στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας αρκετά τα social media.

Οι χρήστες του Trustpilot παραπονέθηκαν για καταθέσεις που έγιναν χωρίς άδεια, έκλεισαν λογαριασμούς χωρίς προειδοποίηση και παρενοχλήθηκαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, προτρέποντας τους να κάνουν επιπλέον επενδύσεις.

Η χρήση γνωστών, αξιόπιστων προσώπων για την ψευδή διαφήμιση των προγραμμάτων κρυπτογράφησης είναι ανεξέλεγκτη. Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι πείστηκαν εξαιτίας μιας δόλιας διαφήμισης της τηλεοπτικής εκπομπής Dragons’ Den στο Facebook.

Ο Martin Lewis, ο ιδρυτής του MoneySavingExpert, καταπολεμά επίσης την παράνομη χρήση της εικόνας του για την προώθηση τέτοιων προγραμμάτων εδώ και χρόνια.

Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας είχε προηγουμένως παραπέμψει το Facebook στο δικαστήριο για κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του σε χιλιάδες διαφημίσεις απάτης στο κοινωνικό δίκτυο. Ο Lewis και το Facebook διευθέτησαν την υπόθεση αφού το Facebook υποσχέθηκε να ξεκινήσει ένα ειδικό εργαλείο αναφοράς διαφημίσεων απάτης και να δωρίσει 3 εκατομμύρια λίρες σε ένα έργο Citizens Advice για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση καταγγελιών που σχετίζονται με απάτες.

Η GPay τερματίστηκε επίσημα στις 23 Ιουνίου, και αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου λένε ότι η εντολή εκδόθηκε «προς το δημόσιο συμφέρον». Δεν ασκήθηκε έφεση από την εταιρεία κατά της απόφασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Samsung Galaxy smartwatch: Πώς να το συνδέσετε με το νέο σας κινητό

Η σύνδεση ενός Samsung Galaxy smartwatch με ένα νέο κινητό μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολή ή και ενοχλητική διαδικασία, καθώς δεν είναι...

Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή και επικίνδυνα ransomware για το 2020;

Το 2020 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ransomware συμμορίες. Με την απότομη μετάβαση στην απομακρυσμένη...

Πώς να αποκτήσετε όλες τις παραγγελίες της Amazon την ίδια ημέρα

Εάν είστε από τους ανθρώπους που παραγγέλνουν πολλά πράγματα από την Amazon, όμως επιθυμείτε να λάβετε όλα τα πακέτα σας την ίδια...

Τρόπος εκκαθάρισης δεδομένων περιήγησης στο Safari με shortcut

Εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac και θέλετε να εκκαθαρίσετε γρήγορα το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να ψάξετε όλο το...

COVID-19: Τετραπλασιάστηκαν οι DDoS επιθέσεις με στόχο το e-commerce

Οι DDoS επιθέσεις που στοχεύουν το e-commerce στην Ευρώπη έχουν τετραπλασιαστεί τους τελευταίους οκτώ μήνες. Σύμφωνα με έρευνα της Stormwall, μεταξύ Φεβρουαρίου...

2020: Το 1/5 των καταναλωτών έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων ταυτότητας

Ένα στα πέντε άτομα έχει επηρεαστεί από απάτη που σχετίζεται με κλοπή στοιχείων ταυτότητας κατά το 2020....

Πώς να ρυθμίσετε τη διπλή SIM με eSIM σε συσκευή iPhone;

Εάν διαθέτετε μία συσκευή iPhone XR, XS, iPhone XS Max ή μεταγενέστερη έκδοση, έχετε τη δυνατότητα eSIM. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο...

Πώς να επιλέξετε ποιες επεκτάσεις θα εμφανίζονται στο toolbar του Edge

Οι επεκτάσεις στον Microsoft Edge μπορούν να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας πιο χρήσιμο. Αλλά μερικές φορές μπορεί να μην σας αρέσει...

COVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

Η Νότια Κορέα, για την ακρίβεια η υπηρεσία πληροφοριών της, απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εισβάλει σε εταιρείες της Νότιας...

Drupal: Ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση exploits

Οι προγραμματιστές του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου Drupal (CMS) κυκλοφόρησαν έκτακτες ενημερώσεις ασφαλείας λόγω της διαθεσιμότητας κάποιων exploits, που μπορούν να θέσουν σε...