ΑρχικήsecurityΈκλεισε η πλατφόρμα GPay Ltd που πραγματοποιούσε απάτες

Έκλεισε η πλατφόρμα GPay Ltd που πραγματοποιούσε απάτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε το κλείσιμο και την εκκαθάριση της GPay, μιας πλατφόρμας κρυπτογράφησης που πραγματοποιούσε απάτες σε εμπόρους.

Στις 30 Ιουνίου, η υπηρεσία αφερεγγυότητας της βρετανικής κυβέρνησης δημοσίευσε μια ειδοποίηση που εξήγησε ότι η GPay Ltd, η οποία διαπραγματεύεται ως XtraderFX – παλαιότερα γνωστή ως Cryptopoint – έκλεισε μετά την “απώλεια” 1,5 εκατομμυρίων £ (1,8 εκατομμύρια δολάρια) κεφαλαίων επενδυτών.

Τουλάχιστον 108 πελάτες έχασαν μετρητά, ακόμη και όταν είχαν επιλέξει να ασφαλιστούν για να καλυφθούν για τυχόν μελλοντικές οικονομικές απώλειες. Όταν οι έμποροι προσπάθησαν να αποσύρουν τυχόν χρήματα από την πλατφόρμα, έπεσαν σε τοίχο, αντιμετωπίζοντας απαιτήσεις ταυτότητας και εγγράφων χρησιμότητας.

GPay

Το website του XtraderFX έχει πλέον κλείσει, αλλά οι cashed εκδόσεις του domain αποκαλύπτουν υποσχέσεις για μια εύκολη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης, καθώς και μια πλατφόρμα εξόρυξης.

Η πλατφόρμα υποσχόταν να παρέχει έναν τρόπο σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων να επενδύσουν, με την υποστήριξη έμπειρων εμπόρων και υπολογιστικών εργαλείων που θα διευκόλυναν την δουλειά τους.

Ωστόσο, οι απάτες σε κρυπτονομίσματα, οι ψεύτικες προσφορές αρχικών νομισμάτων (ICO) και οι απάτες εξόδου είναι ευρέως διαδεδομένες στην κοινότητα. Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να προσπαθούν να καταπολεμήσουν την απάτη, εκτός εάν ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης είναι εγγεγραμμένο σε κυβερνητική υπηρεσία όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), οι επενδυτές συχνά διαπραγματεύονται με δική τους ευθύνη.

Η GPay στόχευε άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού μέσω διαφημιστικών εκστρατειών στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας αρκετά τα social media.

Οι χρήστες του Trustpilot παραπονέθηκαν για καταθέσεις που έγιναν χωρίς άδεια, έκλεισαν λογαριασμούς χωρίς προειδοποίηση και παρενοχλήθηκαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, προτρέποντας τους να κάνουν επιπλέον επενδύσεις.

Η χρήση γνωστών, αξιόπιστων προσώπων για την ψευδή διαφήμιση των προγραμμάτων κρυπτογράφησης είναι ανεξέλεγκτη. Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι πείστηκαν εξαιτίας μιας δόλιας διαφήμισης της τηλεοπτικής εκπομπής Dragons’ Den στο Facebook.

Ο Martin Lewis, ο ιδρυτής του MoneySavingExpert, καταπολεμά επίσης την παράνομη χρήση της εικόνας του για την προώθηση τέτοιων προγραμμάτων εδώ και χρόνια.

Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας είχε προηγουμένως παραπέμψει το Facebook στο δικαστήριο για κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του σε χιλιάδες διαφημίσεις απάτης στο κοινωνικό δίκτυο. Ο Lewis και το Facebook διευθέτησαν την υπόθεση αφού το Facebook υποσχέθηκε να ξεκινήσει ένα ειδικό εργαλείο αναφοράς διαφημίσεων απάτης και να δωρίσει 3 εκατομμύρια λίρες σε ένα έργο Citizens Advice για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση καταγγελιών που σχετίζονται με απάτες.

Η GPay τερματίστηκε επίσημα στις 23 Ιουνίου, και αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου λένε ότι η εντολή εκδόθηκε «προς το δημόσιο συμφέρον». Δεν ασκήθηκε έφεση από την εταιρεία κατά της απόφασης.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS