ΑρχικήsecurityΡώσος δήλωσε την ενοχή του για κύκλωμα απάτης με πιστωτικές κάρτες!

Ρώσος δήλωσε την ενοχή του για κύκλωμα απάτης με πιστωτικές κάρτες!

Ένας Ρώσος δήλωσε την ενοχή του για κατηγορίες που τον έφεραν να είναι ένας από τους αρχηγούς ενός κυκλώματος εμπορίου κλεμμένων πιστωτικών καρτών, ταυτοτήτων και hacking εργαλείων. Πριν λίγες μέρες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) δήλωσε ότι ο Sergey Medvedev, που είναι γνωστός και με τα ψευδώνυμα “Stells”, “segmed” και “serjbear”, ήταν ένα από τα κορυφαία μέλη της Οργάνωσης Infraud. Πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλωμα απάτης που εστιάζει στις πιστωτικές κάρτες.


Τί είναι το “Carding”;
Ο όρος “Carding” χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα κύκλωμα απάτης που σχετίζεται με τις πιστωτικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης και ανταλλαγής αριθμών πιστωτικών καρτών, της χρήσης κλεμμένων στοιχείων για την αγορά δωροκάρτων ή άλλων προϊόντων και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

κύκλωμα απάτης-πιστωτικές κάρτες

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς εισαγγελείς, η Οργάνωση Infraud δεν εμπλεκόταν μόνο στην απάτη που συσχετιζόταν με πιστωτικές κάρτες, αλλά αγόραζε και πωλούσε επίσης προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης (PII), τραπεζικά αρχεία, κακόβουλα λογισμικά και άλλα “λαθραία” προϊόντα. Η Οργάνωση ξεκίνησε την δράση της το 2010 από τον Svyatoslav Bondarenko, που είναι γνωστός και ως “Obnon”, “Rector” ή “Helkern”. Η Οργάνωση Infraud λειτουργούσε με το σύνθημα “In Fraud We Trust” και κατεύθυνε τους υποψήφιους πελάτες σε site πώλησης, των μελών του οργανισμού, που ανέρχονταν σε πάνω από 10.000 έως το 2017 που η Infraud διαλύθηκε από την επιβολή του νόμου. Για να διατηρηθεί ο πρωταρχικός προορισμός για κάρτες προϊόντων και υπηρεσιών, η Infraud έλεγχε για προσφορές κλεμμένων δεδομένων και παρείχε επίσης υπηρεσία escrow χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα. Οι συντονιστές της οργάνωσης επέβλεπαν συγκεκριμένους τομείς του κυκλώματος καρτών, ανάλογα με τον τομέα πάνω στον οποίο ειδικευόταν ο καθένας από αυτούς, ενώ οι πωλητές πωλούσαν προϊόντα. Η Οργάνωση Infraud διαχώριζε επίσης τα μέλη σε τυπικούς και VIP λογαριασμούς.

κύκλωμα απάτης

Το DoJ εκτιμά ότι η Οργάνωση Infraud αντιπροσωπεύει πάνω από 568 εκατομμύρια δολάρια σε πραγματικές απώλειες, ενώ οι προβλεπόμενες απώλειες ανέρχονται στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Άτομα, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πωλητές έχουν επηρεαστεί από τις παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές του κυβερνοεγκλήματος.


Εμφανιζόμενος ενώπιον του δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, James Mahan, στην Περιφέρεια της Νεβάδας, ο 33χρονος Ρώσος ομολόγησε την ενοχή του για το ρόλο του στην Οργάνωση Infraud, βάσει του νόμου Racketeer Influenced and Corrupt Organisations (RICO). Άλλα 36 άτομα κατηγορούνται για την συμμετοχή τους στην Οργάνωση, ενώ συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS