ΑρχικήinetΟ Trump υπογράφει νομοσχέδιο ανακούφισης για τον COVID-19

Ο Trump υπογράφει νομοσχέδιο ανακούφισης για τον COVID-19

Ένα πακέτο 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στην τελική ευθεία μετά την υπογραφή του Προέδρου Donald Trump – το νομοσχέδιο πρόκειται να ανακουφίσει τους πολίτες από τις επιπτώσεις του COVID-19 και Ο Πρόεδρος το υπέγραψε την Κυριακή το απόγευμα, επιβεβαίωσε ο γραμματέας τύπου του Trump στο Twitter.

Trump COVID-19

Το πακέτο θα προσφέρει ένα δεύτερο επίδομα με το μέγιστο ποσό των 600 $ να είναι για τους ενήλικες και τα εξαρτώμενα παιδιά τους. Όπως και με τον νόμο CARES από τον Μάρτιο, το δεύτερο επίδομα έχει μια κλιμακωτή κλίμακα με βάση το προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημα και δεν θα πληρούν όλοι τις προϋποθέσεις για την άμεση πληρωμή των 600 $. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης επιπλέον 300 $ την εβδομάδα στην υπηρεσία ασφάλισης ανεργίας, μια πίστωση φόρου για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους.

Ο IRS αναμένεται να αρχίσει να στέλνει τα δεύτερα πακέτα τόνωσης – τα οποία ο οργανισμός αποκαλεί ως πληρωμές οικονομικού αντίκτυπου – σε περίπου μια εβδομάδα, μέσω ενός συνδυασμού φυσικών επιταγών στο ταχυδρομείο, τις άμεσες καταθέσεις και τις κάρτες EIP, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin στις 21 Δεκεμβρίου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε το νομοσχέδιο τη Δευτέρα, με τη Γερουσία να το εγκρίνει αργότερα το απόγευμα. Η υπογραφή του Trump ήταν το τελευταίο βήμα που απαιτείτο για την έγκριση του νομοσχεδίου, το οποίο πλέον θεωρείται νόμος.

Αυτό το δεύτερο πακέτο τόνωσης που θα λάβουν οι εκατομμύρια Αμερικανοί είναι ένα κλάσμα των επιταγών των 1.200 δολαρίων που διατέθηκαν τον Μάρτιο ως μέρος του πακέτου ανακούφισης του νόμου CARES. Έρχεται σε μια εποχή που οι μολύνσεις από τον COVID-19 αυξάνονται σε πολλά μέρη της χώρας. Το πακέτο έρχεται καθώς η αγορά εργασίας των ΗΠΑ συνεχίζει να υποφέρει. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 885.000 Αμερικανοί πήραν για πρώτη φορά επιδόματα ανεργίας, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Καθώς η κρίση στον τομέα της υγείας και της οικονομίας εντείνεται, το Κογκρέσο δέχθηκε πίεση για να εγκρίνει ένα μέτρο ανακούφισης πριν από το τέλος του έτους. Αυτή η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα πολλών διαπραγματεύσεων που κράτησαν μήνες μεταξύ της ηγεσίας των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανικών κομμάτων.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS