ΑρχικήsecurityHacker υποκλέπτει το επίδομα ανεργίας ενός άνδρα

Hacker υποκλέπτει το επίδομα ανεργίας ενός άνδρα

Σαν να μην υπήρχαν ήδη αρκετά προβλήματα στο σύστημα ανεργίας της Φλόριντα, τώρα φαίνεται ότι κάποιος hacker κλέβει χιλιάδες δολάρια από ανέργους.

Ο Robert Nobrega ανέφερε ότι σταμάτησε να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας του αφού κάποιος χάκαρε τον λογαριασμό του και μετέφερε τα χρήματα στον δικό του λογαριασμό.

Πιθανότατα κάποιος έφτασε κυριολεκτικά στον λογαριασμό του Nobrega και άρχισε να διεκδικεί τα χρήματά του αφού κάποιος hacker μπήκε στον λογαριασμό του και ανακατεύθυνε τα χρήματα εκεί που ήθελε να πάνε. Ωστόσο, όταν το κατάλαβε, ήταν πολύ αργά.

Αφού παρατήρησε ότι δεν λαμβάνει πλέον τα χρήματα ανεργίας, ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομικής Ευκαιρίας της Φλόριντα.

hacker επίδομα ανεργίας

Η απάντησή τους συγκλόνισε τον Nobrega.

“Προφανώς κάποιος μπήκε στον λογαριασμό μου και άλλαξε όλες τις πληροφορίες και ρώτησα γιατί κάποιος από το DEO δεν μου έστειλε email ή οτιδήποτε άλλο για να μου πει ότι κάποιος άλλαξε τις πληροφορίες πληρωμών”, δήλωσε ο Nobrega.

Κάποιος είχε κατευθύνει τα χρήματά του να πάνε σε μια διαφορετική τράπεζα, όπου του είπαν ότι είχαν αποσυρθεί και τοποθετηθεί σε μια χρεωστική κάρτα Lili Visa.

Όταν επικοινώνησε με τη Lili Visa, η εταιρεία έκλεισε τον λογαριασμό, αλλά οι υπεύθυνοι παρατήρησαν ότι μπορούσαν να δουν ότι $ 600 καταθέσεις εισερχόταν στον λογαριασμό του hacker.

Η Lili Visa επιβεβαίωσε ότι εξέτασε το θέμα και απάντησε λέγοντας ότι έχει εφαρμόσει μέτρα πρόληψης απατών. “Αυτό είναι αντίθετο με τους όρους παροχής υπηρεσιών μας και κλείσαμε τον λογαριασμό αμέσως μόλις ειδοποιηθήκαμε για το γεγονός”, δήλωσε εκπρόσωπος.

“Έκλεψαν πάνω από 3090 $, που είναι πολλά χρήματα για κάποιον που δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Nobrega.

Το κρατικό website αναφέρει ότι περισσότερες από 30.000 περιπτώσεις απάτης έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

“Με την επιδημία του COVID-19 να συνεχίζεται και τα ποσοστά ανεργίας να εκτοξεύονται μέρα με την μέρα, κάποιοι hackers εκμεταλεύονται την ευκαιρία και πραγματοποιούν επιθέσεις”, δήλωσε ο Greg Scasny του Cigent Cyber ​​Security.

Τον Μάιο αποκαλύφθηκε ότι η ιστοσελίδα του κρατικού DEO είχε παραβιαστεί.

Το κράτος ισχυρίστηκε ότι μόνο 98 άτομα επηρεάστηκαν και όλοι ενημερώθηκαν.

Ο Scasny αναρωτήθηκε γιατί δεν κυκλοφόρησαν οι λεπτομέρειες της παραβίασης και προειδοποιήσε τους ανθρώπους να τσεκάρουν συχνά τους λογαριασμούς τους.

“Όταν είστε άνεργοι και το άγχος είναι στα ύψη και ψάχνετε απλώς έναν τρόπο για να λάβετε τα επιδόματα σας, τότε είναι που οι hackers επωφελούνται από την κατάσταση”, δήλωσε ο Scasny.

Ωστόσο, είναι πολύ αργά για τον Nobrega και τώρα μένει χωρίς εισόδημα, ενώ το κράτος εξετάζει περαιτέρω το θέμα.

“Είμαι τυχερός που έχω τους γονείς μου αυτή τη στιγμή για να με βοηθήσουν”, είπε ο Nobrega. “Αν δεν υπήρχαν, θα ήμουν άστεγος τώρα.”

Το κρατικό DEO επιβεβαίωσε ότι ερευνά το θέμα, ωστόσο, ο Nobrega είπε ότι του είπαν ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα ή περισσότερο.

Το κράτος δεν φαίνεται να απάντησε στο πόσοι άλλοι ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από την απάτη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS