Αρχικήsecurity200 εκατομμύρια αρχεία Κινέζων πολιτών πωλούνται στο dark web!

200 εκατομμύρια αρχεία Κινέζων πολιτών πωλούνται στο dark web!

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής παρακολούθησης της δραστηριότητας στο dark web, η ερευνητική ομάδα της Cyble εντόπισε πολλές τοποθεσίες στις οποίες κυβερνοεγκληματίες έχουν θέσει προς πώληση δεδομένα, τα οποία ισχυρίζονται ότι έκλεψαν και διέρρευσαν από πολίτες της Κίνας. Συγκεκριμένα, παρέχουν αρχεία Κινέζων πολιτών τα οποία ενδέχεται να έχουν κλαπεί από πολυάριθμες δημοφιλείς κινεζικές υπηρεσίες, όπως η πλατφόρμα “Weibo” και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων “QQ”, καθώς και από την κομητεία Gongan.

200 εκατομμύρια αρχεία Κινέζων πολιτών πωλούνται στο dark web!

Η κομητεία Gongan βρίσκεται στη νότια επαρχία Χουμπέι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και συνορεύει με την Χουνάν προς τα νότια. Είναι υπό τη διοίκηση της πόλης Jingzhou. Ένας χάκερ παρέχει ορισμένα δείγματα δεδομένων που φέρονται να αντιπροσωπεύουν 999 εγγραφές νοικοκυριών Κινέζων πολιτών από την κομητεία Gongan, ως απόδειξη της παραβίασης. Τα δεδομένα που ανήκουν σε 7,3 εκατομμύρια Κινέζους πολίτες είναι επί του παρόντος διαθέσιμα προς πώληση στο dark web. Ανάμεσα στα αρχεία των Κινέζων πολιτών περιλαμβάνονται IDs, ονόματα, φύλο, ημερομηνία γέννησης, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις κατοικίας και κωδικοί αριθμοί.

Οι ερευνητές της Cyble παρατήρησαν επίσης ότι οι χάκερς πωλούν δεδομένα που σχετίζονται με χρήστες της πλατφόρμας “Weibo”. Συγκεκριμένα, αναφέρουν σε σχετική τους ανάρτηση τα ακόλουθα: «Ο κυβερνοεγκληματίας πωλεί 41,8 εκατομμύρια αρχεία σε ένα ρωσόφωνο hacking φόρουμ στο dark web. Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης των δειγμάτων δεδομένων, παρατηρήθηκε ότι το weibo_id και ο αντίστοιχος αριθμός κινητού αναγράφονταν σε ένα Excel sheet.»

200 εκατομμύρια αρχεία Κινέζων πολιτών πωλούνται στο dark web!

Σύμφωνα με το Security Affairs, οι ερευνητές της Cyble ανακάλυψαν επίσης έναν χάκερ, ο οποίος παρέχει στο dark web αρχεία που ανήκουν σε χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας software άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων “QQ” και του web portal που ανήκει στην Tencent. Συγκεκριμένα, ο χάκερ πωλεί πληροφορίες που σχετίζονται με 192 εκατομμύρια Κινέζους πολίτες στο dark web.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν κατά την ανάλυση των δειγμάτων των δεδομένων την παρουσία του αριθμού qq και του αντίστοιχου αριθμού κινητού σε ένα Excel sheet.

Ο συνολικός αριθμός των αρχείων που σχετίζονται με Κινέζους πολίτες και τίθενται προς πώληση στο dark web, ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS