ΑρχικήHow ToΤρόπος εισαγωγής bullets σε ένα spreadsheet του Excel

Τρόπος εισαγωγής bullets σε ένα spreadsheet του Excel

Η προσθήκη μιας λίστας με bullets σε ένα worksheet του Excel δεν είναι απλή, αλλά είναι δυνατή. Σε αντίθεση με το Microsoft Word – ή ακόμα και το PowerPoint – δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο αυτόματα. Αντ ‘αυτού, θα δοκιμάσουμε μερικά κόλπα τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

excel

Εισαγωγή Bullet Points από το μενού συμβόλων

Αρχικά, επιλέξτε οποιοδήποτε κενό κελί στο workbook του Excel.

excel

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει την καρτέλα «Insert» και κάντε κλικ στο «Symbol» από κάτω από το εικονίδιο «Symbols».

Στο παράθυρο διαλόγου, πληκτρολογήστε 2022 στο πλαίσιο “Character code”.

Κάντε κλικ στο «Insert» και μετά στο «Close».

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα bullets στις γραμμές από κάτω, πατήστε ALT + Enter στο πληκτρολόγιο και επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα.

Εισαγωγή Bullet Points σε πλαίσιο κειμένου

Εάν θέλετε να παραλείψετε τη λειτουργικότητα ενός worksheet και απλώς να τοποθετήσετε ένα πλαίσιο κειμένου στην κορυφή, είναι μια πιο απλή διαδικασία από τα παραπάνω, αν και θα χάσετε μέρος της λειτουργικότητας του worksheet καθώς θα λειτουργεί περισσότερο σαν ένα έγγραφο του Word.

Μεταβείτε στην καρτέλα “Insert” και κάντε κλικ στο “Text Box” κάτω από το μενού “Text”.

Κάντε κλικ οπουδήποτε στο worksheet για να προσθέσετε το πλαίσιο κειμένου. Για αλλαγή μεγέθους, πιάστε οποιαδήποτε από τις γωνίες, σύρετε το στο επιθυμητό μέγεθος και, στη συνέχεια, αφήστε το “mouse button”.

Πληκτρολογήστε τα στοιχεία της λίστας μέσα στο πλαίσιο του κειμένου.

excel

Επισημάνετε τα στοιχεία στα οποία θέλετε να προσθέσετε κουκκίδες. Για να προσθέσετε τις κουκκίδες, κάντε δεξί κλικ στη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Bullets” από τη λίστα επιλογών.

Επιλέξτε το στυλ των κουκκίδων σας.

Εισαγωγή Bullet Points χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Κάντε κλικ στο κελί όπου θέλετε να ξεκινήσετε τη λίστα με τα bullets.

excel

Για μια τυπική κουκκίδα, πατήστε Alt + 7 στο πληκτρολόγιο σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Alt + 9 εάν προτιμάτε μια κυκλική κουκκίδα.

Για να προσθέσετε περισσότερες κουκκίδες, απλώς κάντε κλικ στο τετράγωνο στην κάτω δεξιά γωνία, κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και σύρετε το ποντίκι προς τα κάτω (ή προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά) για να συμπληρώσετε επιπλέον κελιά.

excel

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να προσθέσετε τις κουκκίδες σας σε ένα μη γειτονικό κελί, απλώς επισημάνετε τις κουκκίδες και πατήστε Ctrl + C για αντιγραφή και στη συνέχεια Ctrl + P για να την επικολλήσετε σε μια νέα περιοχή.

excel

Το Excel, όπως τα περισσότερα προϊόντα του Microsoft Office, έχει πολλούς τρόπους για να κάνει το ίδιο πράγμα. Απλώς επιλέξτε τον τρόπο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Πηγή: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS