ΑρχικήsecurityΦυλακίζεται Ρώσος hacker για εμπλοκή σε τεράστια κλοπή δεδομένων

Φυλακίζεται Ρώσος hacker για εμπλοκή σε τεράστια κλοπή δεδομένων

Ένας Ρώσος hacker καταδικάστηκε την Πέμπτη σε 12 χρόνια φυλάκισης, μετά την ομολογία του σχετικά με την εμπλοκή του σε ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά κλοπής δεδομένων καταναλωτών από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ. Επιπλέον, ο hacker έχει κλέψει δεδομένα από περισσότερες από δώδεκα αμερικανικές εταιρείες και πληροφορίες για περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς καταναλωτές.

Ρώσος hacker

Ο hacker ονομάζεται Andrei Tyurin, είναι 37 ετών και καταδικάστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, αφού ομολόγησε την ενοχή του για παραβιάσεις υπολογιστών, τραπεζικές απάτες και παράνομο διαδικτυακό τζόγο.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Ρώσος hacker εμπλέκεται στην κλοπή των προσωπικών δεδομένων περίπου 80 εκατομμυρίων πελατών της JP Morgan Chase.

Επιπλέον, λέγεται ότι είχε στοχεύσει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χρηματιστηριακές εταιρείες και εκδότες χρηματοοικονομικών ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Wall Street Journal στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το 2012 έως τα μέσα του 2015. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην κλοπή των προσωπικών στοιχείων περίπου 100 εκατομμυρίων πελατών των στοχευμένων εταιρειών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Tyurin δρούσε από το σπίτι του στη Μόσχα, συγκεντρώνοντας πάνω από 19 εκατομμύρια δολάρια από τις επιχειρήσεις του. Οι υποδομές του εκτείνονταν στις πέντε ηπείρους, επιτρέποντάς του να πραγματοποιεί επιτυχημένες επιθέσεις σε πολλά μέρη.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Ρώσος hacker “έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενορχήστρωση και τη διευκόλυνση μιας διεθνούς hacking εκστρατείας που οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές δεδομένων πελατών των ΗΠΑ, από ένα μόνο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα“.

Σε έγγραφα του δικαστηρίου, ο δικηγόρος του Tyurin, Florian Miedel, έγραψε ότι ο Tyurin έλαβε μόνο 5 εκατομμύρια δολάρια, όπως του υποσχέθηκε κάποιος άλλος “συνεργάτης” που βασίστηκε στον Tyurin για να πάρει ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να βρει πελάτες για την παράνομη επιχείρησή του που σχετίζεται με διαδικτυακό τζόγο.

κλοπή δεδομένων

Ο δικηγόρος ζήτησε επιείκεια για τον πελάτη του, λέγοντας ότι ο Ρώσος hacker δεν έκλεψε ποτέ χρήματα μέσω του hacking.

Σε επιστολή προς τον δικαστή, ο Tyurin είπε ότι “ένιωθε μεγάλη ντροπή” για τις προσωπικές πληροφορίες που έχει κλέψει στο διαδίκτυο και ότι αναγνωρίζει ότι “επέλεξε λάθος δρόμο στη ζωή“. Έγραψε, επίσης, ότι έχει αλλάξει από τότε που ήρθε στον κόσμο η κόρη του (τέσσερα χρόνια πριν), την οποία τώρα δεν μπορεί να δει.

Από την άλλη μεριά, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι τόσο ο Ρώσος hacker όσο και ο συνεργάτης του στην επιχείρηση με τον παράνομο τζόγο, ανησυχούσαν κυρίως για τον εντοπισμό τους και όχι για την ηθική ευθύνη για τη χρήση των κλεμμένων δεδομένων.

Οι εισαγγελείς πρότειναν μια αυστηρή ποινή, επικαλούμενοι και τη δυσκολία σύλληψης κάποιου που δρα από τόσο μακριά.

Πηγή: Securityweek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS