ΑρχικήinetΗ Moderna αναπτύσσει νέα εμβόλια για την εποχική γρίπη, τον ιό HIV...

Η Moderna αναπτύσσει νέα εμβόλια για την εποχική γρίπη, τον ιό HIV και τον ιό Nipah

Η Moderna, η εταιρεία βιοτεχνολογίας που βρίσκεται πίσω από το ένα από τα δύο εμβόλια που βασίζονται σε mRNA, που διανέμονται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο για την πανδημία του COVID-19, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νέα εμβόλια mRNA για τρεις ιούς. Τα πιθανά εμβόλια αφορούν τον ιό HIV, την εποχική γρίπη και τον ιό Nipah. Η ανάπτυξη και η κλινική δοκιμή της Moderna για το εμβόλιο για τον COVID-19 είναι από τις ταχύτερες στην ιστορία των εμβολίων και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά της είναι πολύ ελπιδοφόρα.

Moderna , γρίπη, τον ιό HIV και τον ιό Nipah

Ένα εμβόλιο mRNA διαφέρει από τα τυπικά, κλασσικά εμβόλια. Αυτό που κάνει αυτό το εμβόλιο είναι να δίνει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας συγκεκριμένων πρωτεϊνών που θα προκαλέσουν τις φυσικές άμυνες του σώματος. Οι οδηγίες mRNA, οι οποίες είναι προσωρινές και δεν επηρεάζουν το πραγματικό DNA ενός ατόμου, απλώς ωθούν τα κύτταρα του σώματος στο να παράγουν πρωτεΐνες που αντικατοπτρίζουν αυτές που χρησιμοποιούνται από έναν ιό για προσκόλληση και μόλυνση των κυττάρων. Οι ανεξάρτητες πρωτεΐνες στη συνέχεια καταπολεμούνται από τη φυσική ανοσοαπόκριση ενός ατόμου, η οποία παρέχει ένα διαρκές μάθημα για το πώς να καταπολεμήσουμε τυχόν μελλοντικές πρωτεΐνες που ταιριάζουν με αυτό το προφίλ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βοηθούν τους ιούς να προσκολληθούν και να μολύνουν τους ανθρώπους.

Τα νέα προγράμματα της Moderna έχουν ως στόχο όχι μόνο την εποχική γρίπη, αλλά και ένα συνδυαστικό εμβόλιο που θα μπορούσε να στοχεύσει τόσο την κανονική γρίπη όσο και τον SARS-CoV-2, τον ιό που οδηγεί στον COVID-19. Το υποψήφιο εμβόλιο για τον HIV που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για το Εμβόλιο του AIDS και το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, αναμένεται να περάσει στο πρώτο στάδιο των κλινικών δοκιμών εντός του έτους. Ο ιός Nipah είναι μια εξαιρετικά θανατηφόρα ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά και νευρολογικά συμπτώματα και η οποία αποτελεί ιδιαίτερα απειλή στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη.

Πράγματι, τα εμβόλια που βασίζονται στο mRNA εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία αφού δεν χρησιμοποιούν ενεργό ή αδρανή ιό, μειώνοντας τους κινδύνους για πρόκληση άμεσων λοιμώξεων. Η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε σημαντικές επενδύσεις σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς και ένας από αυτούς είναι και τα εμβόλια με την χρήση της νέας τεχνολογίας mRNA.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS