ΑρχικήinetCES 2021: Αυτόνομα αυτοκίνητα και ένα ποδήλατο που διαβάζει το μυαλό

CES 2021: Αυτόνομα αυτοκίνητα και ένα ποδήλατο που διαβάζει το μυαλό

Ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς οι μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων του κόσμου σταδιακά μειώθηκαν τόσο που τελικά εξαφανίστηκαν. Η έκθεση CES πήρε όμως θέση και στον κόσμο των μεταφορών: Η μεγαλύτερη έκθεση με gadget στον κόσμο έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου δεκάδες κατασκευαστές αυτοκινήτων και κατασκευαστές αξεσουάρ έρχονται για να επιδείξουν τα τελευταία τους προϊόντα.

CES

Εδώ και χρόνια στην CES, παρουσιάζονται κάποια από τα εντυπωσιακότερα δημιουργήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τι θα δούμε στην CES 2021; Διαβάστε το παρακάτω άρθρο με τις φήμες που κυκλοφορούν.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Στην αγορά υπάρχουν περισσότερες εταιρείες που εργάζονται στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων από ό, τι πιστεύετε. Το 2018 υπήρχαν περίπου 25 που ασχολούνταν με τον συγκεκριμένο τομέα και αυτή την στιγμή είναι πραγματικά πάρα πολλές. Οι εταιρείες Nvidia και Qualcomm αναμένεται να τραβήξουν την προσοχή με τα δημιουργήματα τους. Επίσης οι εταιρείες Faraday και Fisker ελπίζουμε να έχουν ενδιαφέροντα οχήματα προς παρουσίαση, μιας και είναι νέες εταιρείες στην αγορά των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Τέλος, η Mercedes φαίνεται πως θα αποκαλύψει αυτό που αποκαλεί ως “υπερ-οθόνη”, μια ψηφιακή οθόνη για το πιλοτήριο, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία “είναι αντιπροσωπευτική της συναισθηματικής νοημοσύνης ολόκληρου του οχήματος και είναι πολύ ικανή να μάθει”.

Ηλεκτρικά οχήματα

Η προηγούμενη χρονιά της CES είχε ως κέντρο της το Vision-S της Sony, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Φαίνεται πως η Sony δεν έχει εγκαταλείψει το συγκεκριμένο project, αφού τον Αύγουστο κυκλοφόρησαν φήμες ότι η εταιρεία έκανε δοκιμές με το όχημα στον δρόμο. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες οπότε περιμένουμε μα ανυπομονησία να δούμε τι θα παρουσιάσει η εταιρεία στην CES 2021.

Στις αρχές του μήνα κυκλοφόρησε μια είδηση για την πλατφόρμα E-GMP από τη Hyundai, τη βάση για νέα οχήματα που, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, θα σχεδιαστούν από το μηδέν για να είναι ηλεκτρικά. Τον Αύγουστο, μάθαμε για τα σχέδια της Hyundai για μια νέα μάρκα EV που ονομάζεται Ioniq. Λίγο έμεινε για να δούμε αν όντως η Hyundai θα βρεθεί στο επίκεντρο της CES 2021.

Ποδήλατο που διαβάζει το μυαλό μας;

Οι εκθέσεις CES είναι γνωστές για τις τρελές τεχνολογίες που παρουσιάζουν. Πέρυσι, ένα από τα πραγματικά πρωτοποριακά δημιουργήματα ήταν το Manta5. Φέτος ακούμε φήμες ότι η Honda δουλεύει σε ένα ποδήλατο που θα διαβάζει το μυαλό μας. Άραγε ευσταθούν οι φήμες που κυκλοφορούν; Λίγο έμεινε για να μας λυθούν οι απορίες!

Πηγή πληροφοριών: digitaltrends.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS