ΑρχικήinetΠιθανή συνεργασία Apple και Hyundai για την ανάπτυξη του «Apple Car»

Πιθανή συνεργασία Apple και Hyundai για την ανάπτυξη του «Apple Car»

Η Hyundai Motor Group επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι συζητά με την Apple για μια πιθανή συνεργασία για την ανάπτυξη του λεγόμενου Apple Car.

Ένας εκπρόσωπος της Hyundai είπε ότι η Cupertino έχει προτείνει συνεργασία σε έναν μεγάλο αριθμό παγκόσμιων κατασκευαστών αυτοκινήτων για την κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και η Hyundai Motors είναι μέσα σε αυτές τις εταιρείες. Τόνισαν, ωστόσο, ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και οι συζητήσεις των δύο εταιρειών είναι σε αρχικά στάδια.

Hyundai Apple

Τα ειδησεογραφικά μέσα της Νότιας Κορέας ανέφεραν σε μια έκθεση ότι η Hyundai έχει ήδη ολοκληρώσει την εξέταση της πρότασης της Apple. Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει η συνεργασία είναι ο πρόεδρος της Hyundai Chung Eui-sun να υπογράψει τη συμφωνία, ανέφερε η έκθεση.

Η συνεργασία της Apple και της Hyundai θα περιλαμβάνει την κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ανάπτυξη της μπαταρίας που θα χρησιμοποιηθεί. Ο στόχος θα είναι να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο το 2027, ανέφερε η έκθεση.

Τον περασμένο μήνα, μια έκθεση του Reuters ανέφερε ότι η Apple σχεδίαζε να ξεκινήσει να παράγει το δικό της ηλεκτρικό όχημα το 2024. Το Project Titan της εταιρείας έχει ανανεώσει τη δυναμική του από τότε που η Cupertino έθεσε υπεύθυνο του έργου έναν βετεράνο τόσο της Tesla όσο και της Apple, τον Doug Field, ισχυρίστηκε η έκθεση.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το βασικό στοιχείο ήταν ένας νέος σχεδιασμός μπαταριών που θα μπορούσε να μειώσει ριζικά το κόστος των μπαταριών και να αυξήσει το εύρος του οχήματος.

Η Hyundai προμηθεύεται τις μπαταρίες που χρησιμοποιεί για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα από τοπικούς προμηθευτές LG Energy Solution και SK Innovation. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε στο παρελθόν ότι αναπτύσσει τις δικές της μπαταρίες επόμενης γενιάς.

Ο πρόεδρος της Hyundai Chung Mong-koo, ο οποίος διορίστηκε στη θέση αυτή τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία του ότι ο όμιλος σχεδιάζει να αναπτύξει “την πιο καινοτόμα τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο”.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS