ΑρχικήinetMicrosoft: Η νέα συμφωνία αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Microsoft: Η νέα συμφωνία αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα το πρωί τα σχέδια της για εξαγορά της ZeniMax Media Inc., μια συμφωνία αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία gaming είναι η μητρική πολλών εκδοτών υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog και Roundhouse Studios.

microsoft zenimax
Microsoft: Η νέα συμφωνία αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Μόλις εγκριθεί, η συμφωνία θα φέρει μερικά από τα υψηλότερα προφίλ της βιομηχανίας υπό τη σημαία της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Elder Scrolls, Doom, Fallout, Qyuake, Wolfenstein, Dishonored, Prey και Starfield.

Η Bethesda SVP Pete Hines μίλησε για την εξαγορά στο blog του εκδότη, γράφοντας: «Ο κόσμος, η βιομηχανία μας και η εταιρεία μας έχουν αλλάξει πολλά στα 34 χρόνια από την ίδρυση της Bethesda Softworks. Σήμερα, άλλαξε ξανά. Και ξέρω ότι θέτει ερωτήματα. Αλλά το βασικό σημείο είναι ότι είμαστε ακόμα Bethesda. Εργαζόμαστε ακόμα στα ίδια παιχνίδια που εργαζόμασταν και χθες, τα οποία δημιουργήσαμε από τα ίδια στούντιο με τα οποία συνεργαστήκαμε εδώ και χρόνια, και αυτά τα παιχνίδια θα δημοσιευτούν από εμάς

«Όλη η εξαιρετική δουλειά τους θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί και ανυπομονούμε να τους ενδυναμώσουμε με τους πόρους και την υποστήριξη της Microsoft, για να κλιμακώσουμε τα δημιουργικά τους οράματα σε περισσότερους παίκτες με νέους τρόπους για εσάς,» δήλωσε ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, σε μια ανάρτηση blog ανακοινώνοντας τα νέα.

microsoft
Microsoft: Η νέα συμφωνία αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Με ένα νέο Xbox και PlayStation που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, το κλείσιμο μιας τέτοιας συμφωνίας θα μπορούσε να θέσει τη Microsoft σε βασική θέση όσον αφορά την αποκλειστικότητα των τίτλων. Οι δυο εταιρείες δεν έχουν ακόμη συζητήσει πώς μια τέτοια κίνηση θα επηρεάσει τελικά τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγιστούν τα μεγάλα franchise, όπως το Elder Scrolls και το Doom, σε ανταγωνιστικά συστήματα.

Το 2014, η Zenimax μήνυσε το Facebook, μετά τη μετάβαση του συνιδρυτή Id Software John Carmack στην Oculus. Η αγωγή απαιτούσε αποζημίωση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι έχουν κλαπεί εμπορικά μυστικά. Το δικαστήριο κατέληξε υπέρ της Zenimax για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση της σύμβασης, αλλά όχι εμπορικά μυστικά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS