ΑρχικήsecurityHuawei: Αγωγή εναντίον των ΗΠΑ για τον χαρακτηρισμό "εθνική απειλή"

Huawei: Αγωγή εναντίον των ΗΠΑ για τον χαρακτηρισμό “εθνική απειλή”

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία Huawei κίνησε ξανά νομικές διαδικασίες κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια διαμάχη με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) σχετικά με την απόφασή της να ορίσει τη Huawei ως απειλή για την “εθνική ασφάλεια” των ΗΠΑ.

Huawei απειλή

Η Huawei ζητά επανεξέταση του χαρακτηρισμού με το επιχείρημα ότι η εκτέλεση της εντολής ήταν πέρα ​​από το πεδίο αρμοδιοτήτων της FCC. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση αυτή παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο και το Σύνταγμα και δεν βασίζεται σε ουσιαστικές αποδείξεις.

Η Huawei ανέφερε, επίσης, ότι ο χαρακτηρισμός “εθνική απειλή” για τις ΗΠΑ θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών γενικά.

Η FCC όρισε την Ηuawei ως απειλή εθνικής ασφάλειας τον Ιούνιο. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Universal Service Fund της FCC για να αγοράσουν εξοπλισμό ή υπηρεσίες από τη Huawei και άλλες κινεζικές εταιρείες που έχουν, επίσης, απαγορευτεί, όπως η ZTE.

Huawei απειλή

Ο τότε πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, είχε πει ότι υπήρχαν “συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία” για τις σχέσεις της Huawei και της ZTE με το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τον στρατιωτικό μηχανισμό της Κίνας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο εταιρείες θεωρήθηκαν απειλή για τις ΗΠΑ.

Ο πρώην Προέδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απαγόρευσε και επίσημα τις σχέσεις των αμερικανικών εταιρειών με τις δυο κινεζικές, υπογράφοντας έναν κανονισμό που έλεγε ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ομοσπονδιακά κεφάλαια για να αγοράσουν εξοπλισμό από εταιρείες που έχουν θεωρηθεί απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Ο νόμος συνοδεύτηκε και από ένα πρόγραμμα αποζημίωσης, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για την παροχή βοήθειας σε μικρότερους παρόχους και για την αντικατάσταση του απαγορευμένου εξοπλισμού από την Huawei και τη ZTE.

Η Huawei έχει κινηθεί νομικά εναντίον και άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών, πέρα από την FCC. Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου είχε προσθέσει την Huawei στη λεγόμενη “Entity List”, η οποία απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με τη Huawei χωρίς άδεια από την κυβέρνηση. Λίγο καιρό μετά, η Huawei υπέβαλε αγωγή εναντίον του Υπουργείου, κατηγορώντας το για αντισυνταγματικές ενέργειες.

Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2020, η αγωγή απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι το Κογκρέσο είχε το δικαίωμα και την εξουσία να επιβάλει την απαγόρευση.

Η Ηuawei έχει υποβάλει, επίσης, μια νομική προσφυγή ζητώντας την κατάργηση της απαγόρευσης.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS