ΑρχικήsecurityNo Support Linux Hosting: Κλείνει η εταιρεία web hosting μετά από hack!

No Support Linux Hosting: Κλείνει η εταιρεία web hosting μετά από hack!

Η εταιρεία web hosting “No Support Linux Hosting” (NSLH) ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου ότι τερματίζει τη λειτουργία της μετά από hack, κατά το οποίο ένας κυβερνοεγκληματίας εισέβαλε στα εσωτερικά της συστήματα και παραβίασε ολόκληρη την επιχείρησή της. Σύμφωνα με ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της, η εταιρεία δήλωσε ότι παραβιάστηκε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Ο χάκερ φαίνεται να έχει παραβιάσει ολόκληρη την επιχείρηση της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου site, του τμήματος διαχειριστή και του database πελατών.

Ένας εκπρόσωπος της No Support Linux Hosting αρνήθηκε να κοινοποιήσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το hack. Παρά το γεγονός ότι οι λόγοι της κυβερνοεπίθεσης παραμένουν άγνωστοι, αυτή εκτιμάται ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

No Support Linux Hosting: Κλείνει η εταιρεία web hosting μετά από hack!

Συγκεκριμένα, η εταιρεία web hosting ανέφερε τα ακόλουθα: «Δεν μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε την επιχείρηση No Support Linux Hosting. Όλοι οι πελάτες πρέπει να κατεβάσουν αμέσως αντίγραφα ασφαλείας των sites και των databases τους μέσω του cPanel, προτού οι servers καταργηθούν οριστικά.»

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν ο χάκερ κατέβασε και «άδειασε» τα database και τα αντίγραφα ασφαλείας της εταιρείας ή αν πρόκειται για μια κλασική ransomware επίθεση κατά την οποία ο επιτιθέμενος κρυπτογράφησε αρχεία και ζήτησε από το θύμα λύτρα για να παράσχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Το TorrentFreak, ένα site που αναφέρεται στα ψηφιακά δικαιώματα και τις ειδήσεις περί hacking, ανέφερε ότι δύο άλλες εταιρείες web hosting με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχουν υπηρεσίες IPTV σε πειρατικά streaming sites, υπέστησαν παρόμοια hacks. Ειδικότερα, οι SapphireSecure.net και KS-Hosting.com δημοσίευσαν στις 8 Φεβρουαρίου στην αρχική τους σελίδα ένα μήνυμα από τον υποτιθέμενο χάκερ.

No Support Linux Hosting: Κλείνει η εταιρεία web hosting μετά από hack!
No Support Linux Hosting: Κλείνει η εταιρεία web hosting μετά από hack!

Στο μήνυμα, ο χάκερ αναφέρει τα προσωπικά στοιχεία του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τα δύο sites και απείλησε τις δύο εταιρείες ότι θα μοιραστεί τα databases των πελατών τους με την αστυνομία και τις υπηρεσίες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, εάν αρνηθούν να πληρώσουν λύτρα 2 BTC (92.000$).

Όπως αναφέρει το ZDNet, τα περιστατικά ασφαλείας που σημειώθηκαν σε αυτές τις δύο εταιρείες ενδέχεται να συνδέονται με το hack που υπέστη η No Support Linux Hosting. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός οι χάκερς που «χτύπησαν» τις SapphireSecure.net και KS-Hosting.com έδωσαν επίσης στις εταιρείες την επιλογή είτε να «κλείσουν για καλό», ώστε να αποφύγουν την κοινοποίηση των δεδομένων τους στις αρχές, είτε να πληρώσουν τα απαιτούμενα λύτρα.

Επομένως, εκτιμάται ότι πίσω από όλες τις προαναφερόμενες επιθέσεις είναι πολύ πιθανό να κρύβεται ο ίδιος κακόβουλος παράγοντας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS