ΑρχικήinetSmartmatic: Ζητά $2,7 δισ. από το Fox News και την ομάδα του...

Smartmatic: Ζητά $2,7 δισ. από το Fox News και την ομάδα του Trump για τα σενάρια νοθείας στις εκλογές

Η εταιρεία πληροφορικής “Smartmatic” προσέφυγε στη δικαιοσύνη και ζητά αποζημίωση ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το τηλεοπτικό δίκτυο “Fox News” καθώς και από συνεργάτες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το τηλεοπτικό δίκτυο και η ομάδα του Trump τη ζημίωσαν, εμπλέκοντάς την στη θεωρία συνωμοσίας για τη μαζική νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Smartmatic, Antonio Mugica, ανέφερε, στις 2 Φεβρουαρίου, σε σχετική του δήλωση στο site της εταιρείας τα ακόλουθα: «Το Fox News είναι υπεύθυνο για αυτήν την εκστρατεία παραπληροφόρησης, η οποία έχει καταστρέψει τη δημοκρατία παγκοσμίως και έπληξε ανεπανόρθωτα τη Smartmatic και άλλους ενδιαφερόμενους που συμβάλλουν στις σύγχρονες εκλογές.». Συγκεκριμένα, η κατηγορία αφορά τους παρουσιαστές του Fox News Lou Dobbs, Maria Bartiromo και Jeanine Pirro και τους Rudy Giuliani και Sidney Powell, που είναι οι νόμιμοι συνεργάτες του Trump.

Smartmatic: Ζητά $2,7 δισ. από το Fox News και την ομάδα του Trump για τα σενάρια νοθείας στις εκλογές

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του Fox News δήλωσε τα εξής: «Η FOX News Media έχει δεσμευτεί να παρέχει σε όλο το περιεχόμενο κάθε ιστορίας λεπτομερείς αναφορές και σαφή γνώμη. Είμαστε περήφανοι για την κάλυψη των εκλογών μας για το 2020 και θα υπερασπιστούμε σθεναρά αυτήν την αδικαιολόγητη αγωγή στο δικαστήριο.».

Όπως είναι ήδη γνωστό, αφότου επισημοποιήθηκε η νίκη του Joe Biden στις εκλογές, πολλοί συνεργάτες του Trump δήλωσαν ότι το αποτέλεσμα ήταν παραποιημένο και σε αυτό έπαιξαν βασικό ρόλο τα software καταμέτρησης των ψήφων. Η δικηγόρος Sidney Powell, που ήταν μέλος της νομικής ομάδας του Trump, υποστήριξε ότι τα ειδικά μηχανήματα των εταιρειών Dominion και Smartmatic, που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές, ήταν τα “εργαλεία” μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, η οποία είχε ως στόχο να μην επανεκλεγεί ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος.

Smartmatic: Ζητά $2,7 δισ. από το Fox News και την ομάδα του Trump για τα σενάρια νοθείας στις εκλογές

Η Smartmatic παρέχει σε μεγάλο βαθμό τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, καθώς και στη Ζάμπια, την Αργεντινή και τις Φιλιππίνες. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Samira Saba, δήλωσε σε ένα email ότι η μόνη περιοχή των ΗΠΑ που προσέλαβε τη Smartmatic για υπηρεσίες γενικών εκλογών από το 2016, ήταν η κομητεία του Λος Άντζελες. Επομένως, δεν θα μπορούσε να αλλάξει τις ψήφους σε καμία από τις Πολιτείες στις οποίες ο Trump αμφισβητούσε το αποτέλεσμα.

Fox News

Το Fox News, είπε στα εκατομμύρια των τηλεθεατών και των αναγνωστών του ότι ο Joe Biden και η Kamala Harris δεν κέρδισαν τις εκλογές, αλλά τις έκλεψε για λογαριασμό τους η Smartmatic.

Η Smartmatic ισχυρίζεται ότι ζημιώθηκε επειδή οι πελάτες της πανικοβλήθηκαν ακούγοντας αυτές τις κατηγορίες σε βάρος της. Πολλά στελέχη και υπάλληλοί της δέχτηκαν μάλιστα απειλές για τη ζωή τους. Η εταιρεία ζητά, εκτός από τη χρηματική αποζημίωση, να επανορθώσουν πλήρως οι εναγόμενοι, αποσύροντας τα δημοσιεύματα που την στοχοποιούν.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS