ΑρχικήyoutubeJoe Biden: Αντικαθιστά τα ομοσπονδιακά οχήματα με νέα ηλεκτρικά

Joe Biden: Αντικαθιστά τα ομοσπονδιακά οχήματα με νέα ηλεκτρικά

Ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε την απόφασή του να αντικαταστήσει ολόκληρο τον ομοσπονδιακό στόλο οχημάτων με ηλεκτρικά οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Joe Biden ηλεκτρικά οχήματα
Joe Biden: Αντικαθιστά τα ομοσπονδιακά οχήματα με ηλεκτρικά

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Federal Fleet Report, ο ομοσπονδιακός στόλος των ΗΠΑ διαθέτει πάνω από 645.000 οχήματα.

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Biden είχε μίλησε πολύ για τα ηλεκτρικά οχήματα αμερικάνικης κατασκευής. Επομένως, η ανακοίνωσή του δεν προκαλεί έκπληξη και όπως φαίνεται ο νέος Πρόεδρος θέλει να πραγματοποιήσει άμεσα τις υποσχέσεις του.

Προς το παρόν, δεν έχουν δημοσιευτεί περισσότερες λεπτομέρειες ή πληροφορίες σχετικά με το πότε θα γίνει η αντικατάσταση των οχημάτων.

Πιθανότατα, ορισμένα ομοσπονδιακά οχήματα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν άμεσα καθώς το κόστος της πρόωρης απόσυρσής τους είναι πολύ μεγάλο. Επιπλέον, κάποια πιο εξειδικευμένα οχήματα δεν μπορούν να αποσυρθούν γρήγορα, καθώς χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να δημιουργηθούν αντίστοιχα ηλεκτρικά οχήματα.

Joe Biden: Αντικαθιστά τα ομοσπονδιακά οχήματα με ηλεκτρικά

Ωστόσο, η μαζική χρήση ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την αμερικανική κυβέρνηση, αφού θα μειωθεί το κόστος για τα καύσιμα και τη συντήρηση.

Για παράδειγμα, τα οχήματα ταχυδρομείου των ΗΠΑ είναι ενδεχομένως από τα πρώτα που θα αντικατασταθούν, καθώς τα Grumman LLV, που χρησιμοποιούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, δείχνουν ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Αυτά τα οχήματα κάνουν μικρές, καθημερινές διαδρομές με πολλές εκκινήσεις και στάσεις, επομένως η αντικατάστασή τους με ηλεκτρικά οχήματα, είναι απαραίτητη. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια ζητά προσφορές για να αντικαταστήσει τα LLV, αν και έχει κάνει πίσω πολλές φορές, σε μια προσπάθεια να λάβει κάποιες πιο σοβαρές προσφορές εναλλακτικών καυσίμων.

Ο Γραμματέας στο Τμήμα Μεταφορών, Pete Buttigieg, δήλωσε ότι θέλει να δει “εκατομμύρια” ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους των ΗΠΑ.

Joe Biden: Αντικαθιστά τα ομοσπονδιακά οχήματα με ηλεκτρικά

Ο Joe Biden βρίσκεται στη θέση του Προέδρου μόνο λίγες μέρες αλλά έχει ήδη ανακοινώσει πολλές προτάσεις και έχει κάνει κινήσεις που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Επανήλθε στη Συμφωνία του Παρισιού και ακύρωσε την άδεια κατασκευής του αγωγού Keystone XL μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου. Επίσης, διόρισε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία εργάζεται για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής φήμης των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση για την αντικατάσταση του αμερικανικού στόλου οχημάτων με ηλεκτρικά οχήματα είναι άλλη μια ανακοίνωση προς αυτή την κατεύθυνση.

Περιμένουμε να δούμε αν ο νέος Πρόεδρος θα κρατήσει το λόγο του και θα προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση του σχεδίου του.

Πηγή: Electric

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS