ΑρχικήinetQAnon οπαδοί: Απογοητευμένοι στα social media μετά την ορκωμοσία Biden

QAnon οπαδοί: Απογοητευμένοι στα social media μετά την ορκωμοσία Biden

Κάποιοι υποστηρικτές της QAnon εξέφρασαν την απογοήτευσή τους σε διαδικτυακά φόρουμ και chat rooms, σχετικά με την ορκωμοσία του Joe Biden. Οι περισσότεροι από αυτούς πίστευαν ότι θα γινόταν πραξικόπημα την ημέρα της ορκωμοσίας, ώστε να παραμείνει στην εξουσία ο Donald Trump.

Qanon
Qanon οπαδοί: Απογοητευμένοι στα social media μετά την ορκωμοσία Biden

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελαν.

Οι υποστηρικτές της θεωρίας συνωμοσίας πίστευαν ότι η ορκωμοσία της Τετάρτης ήταν μια περίπλοκη παγίδα του πρώην προέδρου, όπου οι Δημοκρατικοί θα συλλαμβάνονταν και θα εκτελούνταν, ενώ ο Trump θα διατηρούσε την εξουσία.

Καθώς φαίνεται, οι προβλέψεις τους έπεσαν έξω, αφού η ορκωμοσία του Joe Biden έγινε κανονικά. Μέλη του QAnon είπαν σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (Telegram και αλλού) και σε forums ότι ένιωσαν προδομένοι.

Μετά την ορκωμοσία, μια ανάρτηση στο forum του QAnon ανέφερε: “Δεν νομίζω ότι αυτό έπρεπε να συμβεί” και αναρωτήθηκε: “Πόσο καιρός χρειάζεται για να τον συλλάβουν“;

Και άλλοι χρήστες, όμως, εξέφρασαν αμέσως στα social media την απογοήτευσή τους όταν συνειδητοποίησαν ότι τα όνειρά τους για ένα αιματηρό πραξικόπημα δεν θα πραγματοποιηθούν.

Υπάρχει κάποιος άλλος που να αισθάνεται τόσο απογοητευμένος;” έγραψε κάποιος σε ένα forum. “Είναι σαν να είσαι παιδί και βλέποντας το μεγάλο δώρο κάτω από το δέντρο να σκέφτεσαι ότι είναι ακριβώς αυτό που θέλεις και όταν το ανοίξεις να συνειδητοποιείς ότι ήταν ένα κομμάτι άνθρακα“, συμπλήρωσε.

Qanon οπαδοί: Απογοητευμένοι στα social media μετά την ορκωμοσία Biden

Ένα από τα μεγαλύτερα groups QAnon στο Telegram έκλεισε για λίγο τα σχόλια. Όταν άνοιξε ξανά, αφού κατηγορήθηκε για λογοκρισία, χιλιάδες χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν. Οι αντιδράσεις που κυριαρχούσαν ήταν η σύγχυση και η συνειδητοποίηση ότι το QAnon ήταν στην πραγματικότητα φάρσα, αν και κάποιοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη θεωρία συνωμοσίας.

Ο Ron Watkins, πρώην διαχειριστής του QAnon hub 8kun και υποστηρικτής των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τα αποτελέσματα των εκλογών, δημοσίευσε ένα μήνυμα προς τους 100.000 followers του: “Τα δώσαμε όλα. Τώρα πρέπει να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας και να επιστρέψουμε στη ζωή μας όσο καλύτερα μπορούμε“.

Οι υποστηρικτές του QAnon στράφηκαν σε εφαρμογές όπως το Telegram και το Gab μετά τον αποκλεισμό τους από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες, όπως το Facebook. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι έχει καταργήσει από τον Νοέμβριο 60.000 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς που είχαν προωθήσει τη θεωρία συνωμοσίας.

Οπαδοί του QAnon προετοιμάζονταν εδώ και μερικές εβδομάδες για τα υποτιθέμενα γεγονότα που θα συνέβαιναν την ημέρα της ορκωμοσίας του Biden και προειδοποιούσαν τους φίλους και την οικογένειά τους μέσω μηνυμάτων στο Facebook να αγοράσουν CB ραδιόφωνα και να αποθηκεύσουν τρόφιμα. Πίστευαν ότι ο Trump θα κήρυττε στρατιωτικό νόμο μέσω του Emergency Alert System πριν την πραγματοποίηση μαζικών συλλήψεων.

Ο Travis View, ο οποίος φιλοξενεί το podcast QAnon Anonymous, είπε ότι όσοι κερδίζουν χρήματα από τη θεωρία συνωμοσίας δυσκολεύονται να πείσουν τους οπαδούς να διατηρήσουν την πίστη μετά από τη λανθασμένη αυτή πρόβλεψη.

Οι influencers της QAnon που έχουν δημιουργήσει μεγάλο κοινό τα τελευταία τρία χρόνια συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το κοινό τους να εμπιστεύεται το σχέδιο“, δήλωσε ο View. “Πολλοί οπαδοί της QAnon εκφράζουν θυμό και απογοήτευση“.

ορκωμοσία Biden
Qanon οπαδοί: Απογοητευμένοι στα social media μετά την ορκωμοσία Biden

Οπαδοί της QAnon συμμετείχαν και στην επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που φορούσε πουκάμισο Qanon και οδηγούσε μια ομάδα διαδηλωτών προς την αίθουσα της Γερουσίας.

Η εταιρεία Logically.AI εντόπισε κάποιες συνομιλίες μεταξύ οπαδών και είδε σχόλια όπως:

Ο Θεός να μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι. Εάν δεν συμβεί τίποτα, δεν θα πιστεύω πια σε τίποτα“.

Μετά την ορκομωσία, πολλοί σχολίασαν ότι είχαν εξαπατηθεί.

Ο ερευνητής της Logically.AI, Nick Backovic, είπε ότι, φαίνεται ότι πολλοί οπαδοί του QAnon παραιτούνται μετά από αυτήν την αποτυχημένη προφητεία, όμως υπερασπιστές της υπεροχής της λευκής φυλής προσπαθούν ήδη να στρατολογήσουν τους απογοητευμένους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS