ΑρχικήinetBiden: Πώς αποτυπώθηκε στα social media η πολιτική μετάβαση στις ΗΠΑ;

Biden: Πώς αποτυπώθηκε στα social media η πολιτική μετάβαση στις ΗΠΑ;

Καθώς ο Joe Biden ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτή η σημαντική πολιτική μετάβαση αποτυπώθηκε και στα δημοφιλή social media. Στις 20 Ιανουαρίου, ο Biden και η ομάδα του απέκτησαν πρόσβαση σε έναν μακρύ κατάλογο επίσημων κρατικών λογαριασμών στις δημοφιλείς social media πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού @POTUS στο Twitter. Με το πάτημα ενός κουμπιού, η διοίκηση του Biden κληρονόμησε ένα «ψηφιακό μεγάφωνο» με τη δυνατότητα να αναφέρει ειδήσεις και να διαμορφώνει τη δημόσια εικόνα της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Η μεταφορά αυτών των επίσημων λογαριασμών, που περιλαμβάνουν όχι μόνο αυτούς που εκπροσωπούν τον Biden και τον Λευκό Οίκο, αλλά σχεδόν κάθε σκέλος της διακυβέρνησης, έχει αναδειχθεί ως σημαντική πτυχή της ευρύτερης μετάβασης της εξουσίας, ειδικά αφότου το Twitter έγινε η αγαπημένη διαδικτυακή πλατφόρμα του πρώην Προέδρου, Donald Trump.

Ο Trump χρησιμοποιούσε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, @realdonaldtrump, για να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις περί πολιτικής, αλλά και για να προκαλέσει, εξαπολύοντας επιθέσεις διαφόρων ειδών και διαδίδοντας παραπληροφόρηση. Ο λογαριασμός του διαγράφηκε μόνιμα νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του.

Biden: Πώς αποτυπώθηκε στα social media η πολιτική μετάβαση στις ΗΠΑ;

Εκτός από τον λογαριασμό @POTUS, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της διοίκησης Obama, το Twitter μετέφερε τους λογαριασμούς @WhiteHouse, @VP, @FLOTUS και @PressSec στη νέα διοίκηση. Το Twitter δημιούργησε επίσης έναν νέο λογαριασμό, τον @SecondGentleman, για τον Doug Emhoff, σύζυγο της εκλεγμένης Αντιπροέδρου, Kamala Harris.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια μετάβαση μεταξύ των προεδρικών διοικήσεων των ΗΠΑ, που αποτυπώνεται στο Twitter. Σε αντίθεση με τη μετάβαση που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση Biden δεν κληρονόμησε τους δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς σε κάθε λογαριασμό. Αντ ‘αυτού, άτομα στο Twitter που προηγουμένως ακολουθούσαν επίσημους λογαριασμούς Twitter του Λευκού Οίκου ή που ακολουθούν επί του παρόντος “σχετικούς” λογαριασμούς του Biden ή της Harris, λαμβάνουν ειδοποιήσεις εντός εφαρμογής και άλλες ειδοποιήσεις σχετικά με τη διαδικασία αρχειοθέτησης και την επιλογή παρακολούθησης των νέων λογαριασμών.

Biden: Πώς αποτυπώθηκε στα social media η πολιτική μετάβαση στις ΗΠΑ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το βράδυ της 19ης Ιανουαρίου, ο λογαριασμός @POTUS έχει περίπου 33 εκατομμύρια ακόλουθους, ενώ οι λογαριασμοί @FLOTUS και @VP έχουν 16 εκατομμύρια και 10 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Η προσέγγιση του Twitter έρχεται σε αντίθεση με άλλες social media πλατφόρμες, όπως το Snapchat και το YouTube, που ανέφεραν ότι η διοίκηση του Biden θα διατηρούσε τους υπάρχοντες ακολούθους στους αντίστοιχους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου.

Τραμπ-Μπάιντεν

Το Facebook και η θυγατρική του, Instagram, μετέφεραν λογαριασμούς και στις δύο πλατφόρμες, όπως οι σελίδες POTUS και FLOTUS στο Facebook και ο λογαριασμός Instagram του Λευκού Οίκου, στην ομάδα του Biden. Αυτές οι πλατφόρμες διπλασίασαν επίσης τους οπαδούς στη σελίδα Facebook του Joe Biden και στο λογαριασμό Instagram στην επίσημη σελίδα και λογαριασμό POTUS.

Ενώ η ομάδα του Biden μπορεί να μην κληρονομήσει όλους τους οπαδούς του Twitter, δεν θα ξεκινήσει εντελώς από το μηδέν. Ο λογαριασμός @Transition46 του Biden στο Twitter έγινε @WhiteHouse, ο @PresElectBiden έγινε @POTUS, ο @SenKamalaHarris έγινε @VP, ο @FLOTUSBiden έγινε @FLOTUS και ο @PressSecPsaki έγινε @PressSec.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS