ΑρχικήinetYouTube: Μπλοκάρει τον Trump για μια ακόμη εβδομάδα

YouTube: Μπλοκάρει τον Trump για μια ακόμη εβδομάδα

Για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα, ο τέως πρόεδρος της Αμερικής Donald Trump, δεν θα μπορεί να δημοσιεύσει περιεχόμενο στο κανάλι του στο YouTube.

Trump-YouTube

Η πλατφόρμα ανάρτησης και παρακολούθησης βίντεο, που ανήκει στην Google επέκτεινε την απαγόρευση δημοσιεύσεων που είχε επιβάλει στον Trump πριν από μια εβδομάδα. «Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη πιθανότητα βίας, το κανάλι Donald J. Τrump δεν θα μπορεί να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές ροές για τουλάχιστον επτά ημέρες», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube στο CNBC.

Το κανάλι του Trump δεν έχει απαγορευτεί πλήρως, καθώς το παλιό περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο. Ωστόσο, ο Trump δεν θα έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει νέο περιεχόμενο στο κανάλι και τα σχόλια στα βίντεό του είναι “απενεργοποιημένα επ ‘αόριστον”.

Το κανάλι του Donald Τrump στο YouTube, το οποίο έχει 2,79 εκατομμύρια συνδρομητές, τέθηκε σε αναστολή, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Trump στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου. Η επίθεση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ανθρώπων. Η αναστολή ακολούθησε παρόμοιες κινήσεις από άλλες μεγάλες κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Twitter.

Η κίνηση του YouTube έρχεται λίγο πριν από τα εγκαίνια του νέου εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden σήμερα.

Ο Trump προσπάθησε να ξεφύγει από την απαγόρευση του YouTube, δημοσιεύοντας από το επίσημο κανάλι του Λευκού Οίκου, το οποίο δεν έχει απαγορευτεί από την πλατφόρμα. Το τελευταίο βίντεο στο κανάλι, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, έχει τον τίτλο “Αποχαιρετιστήρια δήλωση του Προέδρου Donald J. Trump.”

Σε αντίθεση με το YouTube, το οποίο απλώς επέκτεινε την αναστολή του καναλιού του Trump για μια εβδομάδα, το Twitter έχει ήδη προχωρήσει σε γενική απαγόρευση του τέως προέδρου από την πλατφόρμα του επ ‘αόριστον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS