ΑρχικήinetΗΠΑ: Το Twitter κλειδώνει το account της κινεζικής πρεσβείας λόγω «απανθρωποποίησης»

ΗΠΑ: Το Twitter κλειδώνει το account της κινεζικής πρεσβείας λόγω «απανθρωποποίησης»

Το Twitter είπε ότι κλείδωσε τον λογαριασμό της πρεσβείας της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα tweet σχετικά με τις γυναίκες της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων που παραβίασε την πολιτική της εταιρείας κατά της απανθρωποποίησης.

Ο λογαριασμός της Κινεζικής Πρεσβείας, @ChineseEmbinUS, έγραψε στο Twitter αυτό το μήνα ότι οι γυναίκες της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων δεν ήταν πλέον “μηχανές παραγωγής μωρών”. Το tweet βασιζόταν σε μια μελέτη που δημοσίευσε η κρατική εφημερίδα China Daily, ανέφερε το Reuters.

Twitter

«Έχουμε αναλάβει δράση για το Tweet που αναφέρατε για παραβίαση της πολιτικής μας κατά της απανθρωποποίησης, στην οποία αναφέρεται: Απαγορεύουμε την απανθρωποποίηση των ανθρώπων με βάση τη θρησκεία, την κάστα, την ηλικία, την αναπηρία, τη σοβαρή ασθένεια, την καταγωγή, τη φυλή ή την εθνικότητα τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter στο CNBC.

Οι Ουιγούροι, μια μουσουλμανική μειονότητα που ζει στη δυτική Κίνα, έχουν καταπιεστεί από την κινεζική κυβέρνηση για χρόνια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης οι Ουιγούροι φυλακίζονται σε αμφιλεγόμενα «στρατόπεδα αναμόρφωσης».

Η Κίνα αρνήθηκε επανειλημμένα την κακομεταχείριση των Ουιγούρων, όταν το υπουργείο Εξωτερικών της απάντησε θυμωμένα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo που χαρακτηρίζει την πολιτική ενάντια στους Ουιγούρους ως «γενοκτονία».

Το Twitter αφαίρεσε το tweet και το αντικατέστησε με ένα tag που αναφέρει ότι δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Οι όροι παροχής υπηρεσιών του Twitter αναφέρουν ότι τα tweet που παραβιάζουν τις πολιτικές του θα αποκρύπτονται και οι λογαριασμοί είτε θα κλειδώνονται είτε ορισμένες λειτουργίες θα είναι προσωρινά περιορισμένες. Οι χρήστες θα πρέπει να διαγράψουν με μη αυτόματα τρόπο τα εν λόγω tweets εάν θέλουν ο λογαριασμός τους να αποκατασταθεί πλήρως.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS