ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Αυξημένες οι αναφορές για απάτες κλοπής ταυτότητας κατά το 2020

ΗΠΑ: Αυξημένες οι αναφορές για απάτες κλοπής ταυτότητας κατά το 2020

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο αριθμός των αναφορών για απάτες κλοπής ταυτότητας διπλασιάστηκε κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019, φθάνοντας τις 1,4 εκατομμύρια αναφορές μέσα σε ένα μόνο έτος.

κλοπής ταυτότητας

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, εντοπίστηκαν πολλές επιθέσεις σε κυβερνητικούς φορείς που προσέφεραν οικονομική βοήθεια σε ανθρώπους που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση λόγω της πανδημίας του COVID-19. Οι εγκληματίες έχοντας κλέψει στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων έκαναν αιτήσεις για επιδόματα.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις απάτες κλοπής ταυτότητας κατά το 2020 σχετίζεται και με τη μείωση των θέσεων εργασίας σε εθνικό επίπεδο“, δήλωσε η FTC.

Αφού η κυβέρνηση άρχισε να δίνει περισσότερα επιδόματα ανεργίας σε άτομα που έμειναν άνεργα λόγω της πανδημίας, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο άρχισαν να υποβάλουν αιτήσεις χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία άλλων ατόμων“.

Για παράδειγμα, η FTC έλαβε 394.280 αναφορές σχετικά με απόπειρες απάτης για κυβερνητικές παροχές, και στις περισσότερες περιπτώσεις έκλεβαν στοιχεία ανθρώπων για να ζητήσουν επιδόματα ανεργίας.

Επίσης, οι εγκληματίες χρησιμοποιούσαν κλεμμένα στοιχεία από επιχειρήσεις για να υποβάλουν αίτηση για δάνεια μικρών επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση.

Πέρυσι, είχαμε 99.650 αναφορές για απάτες για επιχειρηματικά ή προσωπικά δάνεια, σε σύγκριση με τις 43.920 αναφορές το 2019“, πρόσθεσε η FTC.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε και άλλες αναφορές απατών που σχετίζονται με την κλοπή ταυτότητας.

Για παράδειγμα, το Internal Revenue Service έχει εντοπίσει πολλές τέτοιες απάτες και δημοσίευσε πρόσφατα οδηγίες για τους φορολογούμενους πολίτες, σχετικά με τον τρόπo εντοπισμού των προσπαθειών κλοπής ταυτότητας για επιδόματα ανεργίας.

Το γραφείο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε, επίσης, για μια αύξηση σε απάτες που σχετίζονται με την πανδημία του COVID-19. Οι εγκληματίες προσπαθούν να συλλέξουν προσωπικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας ως δόλωμα την παροχή κάποιου βοηθήματος. Αφού κλέψουν τα στοιχεία ταυτότητας, οι εγκληματίες τα χρησιμοποιούν για άλλες απάτες (σε σχέση με εφορία, δάνεια κλπ).

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS