ΑρχικήsecurityAthena: Διακανονισμός ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων για αγωγή

Athena: Διακανονισμός ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων για αγωγή

Η εταιρεία Athena, γνωστή για την παροχή ηλεκτρονικών αρχείων υγείας, προχώρησε σε διακανονισμό ύψους 18,25 εκατομμυρίων δολαρίων, για να διευθετήσει μία αγωγή.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η εταιρεία συμμετείχε σε ένα παράνομο πρόγραμμα προώθησης αρχείων ασθενών.

Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Watertown της Μασαχουσέτης, κατηγορήθηκε για τη διεξαγωγή συμφωνιών για την προώθηση της πώλησης αρχείων AthenaClinicals.

Η AthenaClinicals μια διαδικτυακή πύλη EHR, για πρόσβαση σε ιατρικά έγγραφα, αρχεία ασθενών και ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ τοποθεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Το λογισμικό προσφέρει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, να «επικεντρωθούν στην παροχή φροντίδας» στους ασθενείς τους.

Την Πέμπτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) δήλωσε ότι ο διακανονισμός της Athena, φέρει κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί ψευδών αξιώσεων και του καταστατικού κατά της ανατροπής (AKS).

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι μεταξύ 2014 και 2020, η Athena δωροδόκησε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και άλλους προμηθευτές EHR για να τους παρακινήσει να αγοράσουν το λογισμικό AthenaClinicals.

αγωγή

Σύμφωνα με την καταγγελία, τρία προγράμματα μάρκετινγκ χρησιμοποιήθηκαν για τη διευκόλυνση του συστήματος. Οι υποψήφιοι και οι υπάρχοντες πελάτες προσκλήθηκαν σε δωρεάν “Concierge Events” με όλες τις δαπάνες πληρωμένες.

Επιπλέον, η Athena φέρεται ότι είχε συνάψει συμφωνίες με ανταγωνιστές προμηθευτές που σχεδίαζαν να αποχωρήσουν από τη βιομηχανία EHR και τους πλήρωσε για παραπομπές που μετατράπηκαν σε νέους πελάτες.

“Προσφέροντας και καταβάλλοντας αυτήν την παράνομη αμοιβή σε μετρητά και σε είδος, η Athena υπέβαλε και ανάγκασε και τους πελάτες της να υποβάλουν σε ομοσπονδιακά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης ψευδείς ή δόλιες αξιώσεις που προέκυψαν από παραβιάσεις του AKS”, λέει η αμερικανική υπηρεσία.

Η αγωγή, μαζί με μια ξεχωριστή αξίωση, κατατέθηκαν αμφότερες, βάσει των διατάξεων του νόμου περί ψευδών αξιώσεων το 2017 και αργότερα ενοποιήθηκαν. Αυτές οι διατάξεις επιτρέπουν στους πολίτες να κάνου μηνύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Συνολικά, 9,12 εκατομμύρια δολάρια από τον διακανονισμό των 18,25 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν στοιχηματιστεί ως “επιστροφή” για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS